Четвер, 25 Квітня 2024 р.
1 Листопада 2013

ЦУКРОЗАВОДУ ОДНІЄЇ «ШІСТКИ» ЗАМАЛО

Як би не працювали транспортники нашого міста над поліпшенням маршрутних перевезень, а скарг у них від того чомусь не меншає. Продовжує їх отримувати і «ПОДОЛЯНИН». Нещодавно до нас звернувся старший машиніст парових котлів міської ТЕЦ Геннадій ДОНЧЕНКО.

Аби дістатися з мікрорайону на роботу, чоловік щодня їздить маршруткою. Однак після реформи міської мережі пасажирських перевезень користуватися чоловіку доводиться виключно маршруткою №6. Вона єдина їде на селище цукрозаводу з мікрорайону Жовтневого.

– Раніше я хоча б міг доїхати до ринку і там пересісти на «сімку» чи «тринадцятку», але №7 перевели в Старе місто, а іншу – взагалі зняли. А от на «шістку» неможливо сісти ні на мікрорайоні, ні в центрі. Маршрутки, наче сірникові коробки, вщент набиваються ще на кінцевій, – скаржиться Геннадій Григорович. – Крім того, їздять вони не надто регулярно. Для прикладу, в суботу перший автомобіль вийшов на рейс лише о 6.25, а ввечері, повертаючись додому близько сьомої, ми з колегами вже так і не змогли сісти на маршрутку – «шістка», якої ми ледве дочекалися на зупинці, проїхала повз нас і порожньою попрямувала в гараж.

Як розповів нам завідувач відділу доріг і пасажирських перевезень департаменту ЖПДІ Сергій ДЕРГУНОВ, наразі маршрут «Мікрорайон Жовтневий – М’ясокомбінат» обслуговують 36 автомобілів, хоча, за висновками вінницьких експертів, для нього вистачило б і 26. Тож збільшувати їхню кількість тут просто нікуди. Тим більше, що незабаром у всіх маршруток зросте кількість пасажиромісць. Крім того, наразі робота маршруту налагоджується, тож якщо виникають проблеми, задля їхнього оперативного вирішення кам’янчанам радять одразу ж звертатися до відділу доріг і пасажирських перевезень департаменту ЖПДІ.