Четвер, 25 Квітня 2024 р.
8 Листопада 2013

ЩЕ ОДИН КРОК ШЛЯХОМ ГЕДИМІНОВИЧІВ

ЩЕ ОДИН КРОК ШЛЯХОМ ГЕДИМІНОВИЧІВ4 листопада у Хмельницькому в рамках Міжнародного проекту «Шлях Гедиміновичів» відбулося підписання Меморандумів про співпрацю між Хмельницькою облдержадміністрацією та асоціацією органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів».

Від імені асоціації Меморандум підписав її виконавчий директор Геннадій ДРУЗЕНКО, а від Хмельниччини – заступник голови ОДА Леонід ГУРАЛЬ.

Долучився до цієї події й Кам’янець-Подільський міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, адже наше місто є одним з ініціаторів і співзасновників асоціації «Шлях Гедиміновичів» поряд з Луцьком, Старокостянтиновом, Ізяславом, Острогом, Дубном і Хотином. До асоціації також приєдналися декілька польських, литовських і білоруських міст.

Нагадаємо, що метою асоціації є розвиток сучасного міжнародного туристичного продукту, об’єднаного темою культурно-історичної спадщини Великого Князівства Литовського, Руського та Жемантійського. Меморандум визначає кілька основних напрямків для співпраці: створення транскордонного туристичного маршруту «Шлях Гедиміновичів» на території сучасних Білорусі, Литви, Польщі та України, сприяння відновленню історичних пам’яток, пов’язаних з династією Гедиміновичів, проведення конференцій, круглих столів, публічних дискусій тощо.