Субота, 27 Квітня 2024 р.
8 Листопада 2013

ОСОБЛИВИМ ДІТЯМ – НОРМАЛЬНА ОСВІТА

5 листопада міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ разом із заступником начальника міськуправління освіти і науки Сергієм МЕЛЬНИКОМ завітали до загальноосвітньої школи №7, де ще з 2008 р. успішно впроваджується метод інклюзивної освіти.

В Кам’янці-Подільському 121 дитина потребує інклюзивної освіти, з них 21 школяр навчається в цій ЗОШ. Для дітей з особливими освітніми потребами тут обладнано клас для навчання, масажний кабінет, сенсорну і тренажерну кімнати. Досвідчені педагоги допомагають учням не тільки опановувати знання, але й адаптовуватись у соціальному просторі.

– Практика залучення дітей з особливими потребами до навчання у звичайних школах дозволяє соціалізувати дітей-інвалідів, а також виховувати гуманність у здорових однолітків. Тому ми й надалі сприятимемо розвитку інклюзивної освіти в місті, – наголосив міський голова і перепитав у директора школи Олега ЛАВРУСЕВИЧА, яку проблему могла би вирішити міська влада.

Олег Анатолійович зазначив, що діткам вкрай не вистачає спеціальних настільних ламп. У результаті, з фонду «Ми – кам’янчани», заснованого Михайлом СІМАШКЕВИЧЕМ і народним депутатом України Володимиром МЕЛЬНИЧЕНКОМ, виділено сучасний музичний центр із квадросистемою, а також 1700 грн. для придбання ламп.

На сьогодні інклюзивна освіта впроваджується в шести загальноосвітніх закладах міста.