Четвер, 28 Березня 2024 р.
8 Листопада 2013

НЕ ЛИЙТЕ ФЕКАЛІЇ ПІД НОГИ!

На адресу КП «Міськтепловоденергія» постійно надходять скарги від мешканців міста і району щодо смороду від каналізаційних колодязів, у які зливаються нечистоти. Та й вода у колодязях і джерелах нерідко стає непридатною для вживання через потрапляння до неї фекалій.

На жаль, у Кам’янці-Подільському багато домоволодінь досі не під’єднані до централізованої каналізації й користуються септиками. Відповідно, люди користуються послугами приватних асенізаційних машин. Однак більшість приватників не укладають договорів із КП «Міськтепловоднергія» про утилізацію відходів, а скидають стоки у річки, на поля або ж у будь-які каналізаційні люки, у тому числі й зливові. Зрозуміло, що все це потрапляє у грунт, воду і в прямому сенсі отруює нам життя. Неодноразові звернення і до підприємців, і до мешканців поки що результату не дають.

Тому міська влада вирішила взятися за впорядкування збирання й вивезення нечистот асенізаційним транспортом. Відповідне рішення було прийнято ще 14 березня ц.р. Приймання в каналізацію стічних вод, які вивозяться асенізаційним транспортом від приватного сектора, має здійснюватись тільки через зливну станцію на вул.Праці.

Приймати стоки, а також повністю відновити станцію, яка наразі перебуває в аварійному стані, міська влада доручила ПП Пенцак «Екоекспертсервіс». Машини цього підприємства мають усі дозволи і дають гарантію, що стоки, вивезені з вашого домоволодіння, не будуть вилиті одразу ж за вашим подвір’ям. За порушення правил передбачені штрафні санкції.

Тож, щоб зберегти екологію нашого регіону і діяти в межах чинного законодавства, з питань вивезення стоків звертайтеся до єдиної уповноваженої організації «Екоекспертсервіс» за телефонами: 5-63-20 або 068 072 0025.

Прес-служба КП «Міськтепловоденергія».