Четвер, 25 Квітня 2024 р.
15 Листопада 2013

НЕ ТАКА СТРАШНА ТА «ХІМІЯ», ЯКУ ПРИВОЗЯТЬ

НЕ ТАКА СТРАШНА ТА «ХІМІЯ», ЯКУ ПРИВОЗЯТЬЩойно стало відомо, що до Кам’янця-Подільського із Волочиська розпочали перевозити майно з бази зберігання озброєння військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту військової частини А-0312, як містом поповзли чутки про те, що така ротація може обернутися мало не екологічною катастрофою.

І хоча більшість кам’янчан не хочуть втрачати військового духу, котрий десятиліттями вирує в місті, і не проти, аби військових побільшало, однак не ціною власного здоров’я. Оскільки в словах «хімія» й «радіація» чи не кожен із нас вбачає небезпеку, «ПОДОЛЯНИН» вирішив дізнатися, як позначиться новоприбуле майно на кожному із нас.

Як з’ясувалося, 11-й понтонно-мостовий батальйон активно приймає поповнення. Зі слів командира 11 ПМБ підполковника Олександра ПАРОВОГО (на фото), жодної загрози життю та здоров’ю жителів міста новостворена філія не нестиме.

– У нас нічого небезпечного зберігатися не буде, – заспокоює Олександр Миколайович. – Тут осядуть комплекти індивідуального захисту (ОЗК, протигази, чулки, респіратори тощо) і техніка, котру новоприбулі військові будуть зберігати й обслуговувати. Найближчим часом очікуємо на відповідну директиву Міністерства оборони України та узгодження штатного розпису. Очікується, що наш батальйон поповниться півсотнею офіцерів і контрактників.

Нагадаємо, що такі ротації відбуваються в рамках оптимізації Збройних cил України. До 2017 р. чисельність ЗСУ має налічувати 122 тисячі осіб проти 182 тисячі, котрі наразі служать. Тож нині безперспективні військові частини поступово розформовуються, а майно, техніку і людей у погонах згуртовують там, де вбачають майбутнє. На щастя, до переліку таких військових об’єктів потрапив і Кам’янець-Подільський гарнізон.