П'ятница, 29 Березня 2024 р.
15 Листопада 2013

СЕСІЯ МІСЬКРАДИ: ПРО ПІДСУМКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

І знову про фінанси та спиртозавод говорили 12 листопада на пленарному засіданні чергової сесії міськради. Її роботу депутати розпочали з приємного – вручення відзнак міського голови «За заслуги перед громадою» та оголошення кандидатур на відзнаку міської ради «Честь і шана».

ВШАНУВАЛИ ЗАСЛУЖЕНИХ

«За заслуги перед громадою» міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ особисто нагородив директора «Подільського центру професійно-технічної освіти» Михайла РУЩАКА, вчителя біології міського ліцею Валерія СОБОЛЯ, бронзового призера чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств Тараса ГУЦУЛА, викладача кафедри фізичного виховання К-ПНУ Вадима ВОРОНЕЦЬКОГО, вчителя історії та правознавства гімназії Василя ГАНАБУ та його учня Олександра ЗАПОТОЧНОГО, який цьогоріч став бронзовим призером ІІ Міжнародної олімпіади з історії.

Директора КП «Міськтепловоденергія» Валерія ГОРДІЙЧУКА мер привітав з кількома новими нагородами підприємства та ІІІ місцем у конкурсі «Найкраще підприємство комунальної теплоенергетики України». 

Нових власників нагороди «Честь і шана» визначили шляхом таємного голосування. Претендували на неї четверо відомих кам’янчан: професор Російського економічного університету ім.Плєханова Василь ЦУГЛЕВИЧ (за вагомий особистий внесок у відбудову Кафедрального собору Олександра Невського), ветеран праці та учасник Великої Вітчизняної війни Григорій КРОТЮК (за розвиток житлово-комунального господарства міста), директор філії ПАТ «Хмельницькгаз» Яків ГАРШТ (за вагомий внесок у розвиток газової галузі міста), заслужений майстер спорту України, срібна призерка чемпіонату світу та срібна призерка IX Всесвітніх ігор з пауерліфтингу Тетяна АХМАМЄТЄВА (за вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту і популяризацію міста). За всіх кандидатів депутати проголосували майже одностайним «за».

МІСЬКІ СПРАВИ В ДЕТАЛЯХ

Затвердили народні обранці й звіт про виконання Програми щодо організації відпочинку та оздоровлення ді-тей 2013 р. Цьогоріч на неї витратили 200 тис.грн., втім якісно відпочити на ці гроші вдалося не всім, адже скандал із ДОТ «Альбатрос» кам’янчани пам’ятають і досі. Згідно зі звітом про виконання міського бюджету, за 9 місяців його видатки перевищили доходи більш ніж на 10 млн.грн. Тепер, як констатують фінансисти міськради, до кінця поточного року економити місту доведеться на всьому.

Згадали на сесії й про резонансні звільнення з посад колишнього секретаря міськради та керуючого справами виконкому. Визнати їх незаконними спробувала група кам’янчан, які на міськраду подали до суду. Своїм рішенням позову той не задовольнив.

ЗАКРИТИ, ІНАКШЕ Й ДАЛІ БУДЕ СМЕРДІТИ!

Анатолій ЯснилоТакого висновку дійшли депутати, коли мова торкнулась наболілого – смороду з бардополів ДП «Довжоцький спиртозавод». Про нього говорили в контексті звіту про роботу комісії з підготовки спільного засідання міської та районної рад з вирішення проблеми знищення запаху на бардових полях. Окрім голови комісії Василя СЕНЮКА, перед депутатами також виступили  голова профспілки «Захист справедливості» ДП «Довжоцький спиртозавод» Анатолій ЯСНИЛО та в.о. директора спиртозаводу Олег ТЮХТІЙ.

Очільник підприємства повідо-мив, що наприкінці жовтня спирто-завод уклав договір з УкрНДІ на суму 180 тис.грн., який передбачає розробку енергозберігаючої установки для виробництва етилового спирту. Втім міський голова обіцянкам керівництва спиртозаводу вже не вірить і 9 грудня вирушає до Німеччини, аби оглянути їхній варіант біогазової установки на виставці спеціалізованого обладнання в Берліні.