П'ятница, 29 Березня 2024 р.
22 Листопада 2013

ЕПІДПОРОГУ ЩЕ НЕ ПЕРЕТНУЛИ, ОДНАК ВПРИТУЛ НАБЛИЗИЛИСЯ

Днями Центр грипу та ГРВІ Державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України» оприлюднив інформацію про стан захворюваності в Україні.

За їхніми даними, показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічних порогів у жодному регіоні, але перебувають у межах від -11% у Хмельницькій до -80,1% в Івано-Франківській областях.

Якою є ситуація на Кам’янеччині, «ПОДОЛЯНИН» дізнався у начальника міськрайонного управління ГУ Держсанепідслужби у Хмельницькій області Олега КЕРНИЧНОГО.

– Поки що місто та район епідпорогу не перетнули, – запевнив Олег Володимирович. – За тиждень у місті на ГРВІ занедужало 470 кам’янчан, 350 з них – діти, а до лікарні потрапили 12 містян. У районі на ГРВІ захворіли 216 осіб, 74% – діти. Госпіталізовано 8 жителів району. Під приціл вірусних інфекцій найчастіше потрапляють діти 1-4 років.

Загалом показник захворюваності в місті становить 46 при епідпорозі 51, а в районі відповідно 31,8 при 39,6. Нинішня епідситуація відповідає середньорічному рівню для відповідної пори року, однак не варто забувати про профілактику.