Середа, 24 Квітня 2024 р.
29 Листопада 2013

ОБПИЛЯЛИ ДВА ДЕРЕВА – НАЖИЛИ ДЕСЯТОК ВОРОГІВ

Пара розлогих каштанів минулої п’ятниці вщент розсварила мешканців сусідніх під’їздів багатоповерхівки на вулиці Суворова. Поки комунальники обрізали крони дерев, до редакції «ПОДОЛЯНИНА» сипалися дзвінки від мешканців будинку, мовляв, каштани зрізають без їхньої згоди.

–  Я хочу, щоб мої діти мали чим дихати, а пилюка з дороги не летіла нам у вікна. Раніше каштани діставали майже до п’ятого поверху, а тепер їх позрізали більш ніж наполовину, – обурюється молода мешканка будинку Наталія.

Не стримувала емоцій і її сусідка зверху Наталія Анатоліївна:

– Ми не розуміємо, як можна було починати спилювати дерева, не спитавши, чи мешканці не проти цього? Каштани були для нас єдиною можливістю дихати вільно, рятували наші квартири від страшенної спеки.

ОБПИЛЯЛИ ДВА ДЕРЕВА - НАЖИЛИ ДЕСЯТОК ВОРОГІВВтім, як з’ясувалося, саме через тінь від дерев свіжого повітря в домівці роками не мала молода сім’я з двома маленькими дітьми. Люди мешкають на другому поверсі, й майже всі вікна їхньої чотирикімнатної квартири затуляли розлогі крони.

– Через ці дерева у нашій квартирі темно, цвітуть стіни, в шафах пліснява, одяг постійно вологий, а діти не припиняють хворіти й постійно кашляють, – розповідають молоді батьки. – Вже близько семи років ми звертаємося до різних інстанцій і лише тепер на наші скарги нарешті відреагували.

Як пояснили нам у департаменті ЖПДІ, кронування двох дерев на Суворова провели згідно з депутатським запитом Євгенія ОБОДОВСЬКОГО. Після того, як він звернувся до департаменту, тут створили спеціальну комісію й встановили: дерева й справді провокують надмірну вологу в квартирі.

– Деревам провели сезонне санітарне чищення й при цьому не порушили жодної правової норми чи закону. Громадському обговоренню такі питання не підлягають, – розповів Євгеній Миколайович.

Навесні, кажуть комунальники, дерева пустять нові паростки. От тільки навряд чи так само легко зможуть відновитися стосунки мешканців цього будинку. Адже, дбаючи про власний комфорт, вони, на жаль, цілком забули про затишок тих, хто живе за стіною.