Субота, 20 Квітня 2024 р.
6 Грудня 2013

ЗВЕРНЕННЯ МИХАЙЛА СІМАШКЕВИЧА ДО КАМ’ЯНЧАН

4 грудня мер повернувся до міста і вийшов   на кам’янецький Євромайдан, аби поспілкуватися   з кам’янчанами  «Шановні кам’янчани!

Я надзвичайно стурбований останніми подіями, що відбулися в Україні. Сьогодні Конституція нашої держави гарантує кожному право збиратися мирно і проводити мітинги. Аналогічні гарантії містить Конвенція про захист прав людини, яка є частиною національного законодавства України. Проте дії владних структур у ніч на 30 листопада не мають ні пояснення, ні виправдання. Всі відеозаписи, які ми бачили, свідчать про надзвичайно цинічне і жорстоке застосування сили.

Я підтримую людей, які брали і беруть участь у мирних акціях, і засуджую напад на Євромайдан.

Під час поїздки до Праги для участі в засіданні політичного комітету Ради європейських муніципалітетів разом з двома сотнями мерів з різних країн я почув, що міжнародна спільнота висловлюється за європейський вибір України як шлях наближення до стандартів демократії та розвитку громадянського суспільства.

Також 1 грудня я разом з українцями, які наразі проживають у Чеській Республіці, взяв участь у мітингу на підтримку Європейського майдану, що проходить в Україні.

Запевняю вас, шановні кам’янчани, що ми й надалі будемо відстоювати європейський курс країни! І, незважаючи ні на що, я завжди підтримуватиму громаду нашого міста.

Вважаю, що ті, хто організував побиття демонстрантів, наших з вами дітей, мають бути покарані. Вірю в наше демократичне майбутнє, забезпечення прав і свобод людини. І нехай усіх нас береже Господь Бог!

З повагою, міський голова

Михайло СІМАШКЕВИЧ».