Субота, 20 Квітня 2024 р.
6 Грудня 2013

ДЕПУТАТИ В ПОЛІТИЦІ ТА ЕКОНОМІЦІ

За п’ять днів депутати міськради встигли взяти участь у пленарних засіданнях трьох сесій. Дві з них були присвячені подіям у країні, а одна – фінансовим питанням міста. 

ВІД УРЯДУ – ВІДСТАВКИ, ВІД ПРЕЗИДЕНТА – ВИБАЧЕНЬ

Так вирішили депутати міськради 1 грудня на засіданні 50-ї позачергової сесії, відреагувавши на жорстоке придушення мирної акції протесту на столичному Євромайдані в ніч на 30 листопада.

У зверненні до Президента і Голови ВРУ народні обранці зажадали вибачень від Президента, покарання винних у побитті учасників акції, відновлення переговорів з ЄС і відправлення уряду у відставку.

Із текстом звернення не погодилися депутати-опозиціонери. Адресувати його вони вимагали до народу як основного джерела влади в державі, тож голосувати за цей проект рішення відмовилися.

Одразу ж після сесії Василь Товкайло та депутати міськради Сергій Акимович, Василь Сенюк і Віктор Притуляк влаштували власну прес-конференцію, де представили текст резолюції, ухваленої 29 листопада учасниками мітингу на майдані Відродження. Рішення депутатів вони назвали фарсом, адже вважають недоречним звертатися по покарання до того, хто і є призвідником цих подій.

РЕЗОЛЮЦІЮ ПІДТРИМАЛИ ЧЕРЕЗ ЧОТИРИ ДНІ

ДЕПУТАТИ В ПОЛІТИЦІ ТА ЕКОНОМІЦІА вже 3 грудня, на наступній позачерговій сесії міськради, депутати вирішили підтримати вищезгадану резолюцію Народного віча «За європейську Україну!». Без емоцій і взаємних непорозумінь не обійшлась і ця сесія, хоча резолюцію підтримали всі. Її текст на Майдані зачитав секретар міськради Анатолій КАЧУРОВСЬКИЙ.

Резолюція містить вимоги відставки Кабміну та Президента, в разі неспроможності Верховної Ради добитися відставки – її переобрання. Також кам’янчани вимагають відновлення курсу на євроінтеграцію та припинення політичних репресій (повний текст резолюції розміщено на сайті нашої газети – podolyanin.com.ua).

ВИЇХАЛИ НА СУБВЕНЦІЯХ

На порядок денний позачергової сесії 5 грудня винесли проект про зміни та доповнення до попереднього рішення «Про міський бюджет на 2013 рік». Завдяки додатковим дотаціям і субвенціям з Державного бюджету, його дохідну частину вдалося збільшити майже на 9 млн.грн. Кошти розподілять на оплату праці бюджетникам і витрати за спожиті бюджетними установами енергоносії. Як зазначив мер, аби без боргів закрити поточний рік, місту їх має вистачити.