П'ятница, 29 Березня 2024 р.
6 Грудня 2013

МЕР ВСТИГ ПОБУВАТИ І В МИТНОМУ, І В ЄВРОСОЮЗІ

Про те, де він був, коли страйкували студенти, а також про ймовірні перспективи спиртозаводу розповів 4 грудня міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ журналістам під час прес-конференції.

Як виявилося, починаючи з 23 листопада, мер мав низку закордонних відряджень. За цей час він встиг поспілкуватися з Хмельницьким земляцтвом у Москві. Земляки погодилися допомогти Кам’янцю в ремонті одного перехрестя, однієї невеликої вулиці. Також вони обіцяли посприяти закупівлі спецобладнання для дітей, хворих на ДЦП, та спецмашини для вторинного виготовлення асфальту.

Наступне відрядження було до литовського Каунаса (детальніше у «ПОДОЛЯНИНі» від 29 листопада).

Найсвіжіша поїздка (2-3 грудня до Праги для участі в засіданні політичного комітету Ради європейських муніципалітетів і регіонів) принесла нам статус асоційованого члена Ради європейських муніципалітетів.

Вчора на сесії міськради мер розповів депутатам про ще один результат відрядження.

– 4 грудня в центральному офісі «Угоди мерів» при Європейській комісії в Брюсселі прийняли план дій щодо сталого енергетичного розвитку Кам’янця-Подільського. Рік тому його затвердила наша міськрада, теперішнє ж рішення відкриває нашому місту дорогу до першого траншу Європейського інвестиційного банку на суму 7 млн. 200 тис. євро. Кам’янець став одним із трьох міст України, яке отримало шанс на фінансову підтримку проекту, – наголосив Михайло Євстафійович.

Наразі мер знову пакує валізи – для наступного відрядження до Німеччини, де зустрінеться з керівником фірми Schmack/Viessmann, яка виробляє біогазові установки. Ймовірно, що позитивний результат зустрічі допоможе Кам’янцю розпрощатися із запахом бардополів спиртозаводу.