П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
13 Грудня 2013

РОБОТА БЕЗ ПОЛІТИКИ, але З МАЛЕНЬКИМ ДЕМАРШЕМ

Втомилися, напевне, депутати міськради від політичних баталій, бо під час чергової, 53-ї, сесії міськради 10 грудня розглядалися питання, пов’язані виключно із життєдіяльністю міста.

Щоправда, на початку сесії пролунала пропозиція вкотре написати листа Президентові з вимогами відставки Уряду, звільнення політичних в’язнів, дострокових парламентських і президентських виборів. Проте її не підтримали, тому що такі листи були вже тричі направлені.

Серед рішень, прийнятих депутатами, було затвердження низки програм, бюджетні, комунальні та земельні питання. Засідання проходило швидко і по-діловому, а єдиним нестандартним вчинком став демарш депутата Інни САЛІЙ. Вона встала і повернулася спиною до директора департаменту гуманітарної політики Альони КУЗЕМИ, коли та доповідала про комплексну програму розвитку туристичної галузі міста. Її спину також побачив заступник міського голови Василь СУКАЧ, який знайомив депутатів із програмою заходів на наступний рік. Таким чином Інна Володимирівна продемонструвала свою гарну пам’ять: мовляв, не пробачає очільникам міської гуманітарної сфери скандалу із оздоровленням дітей улітку.

Повертаючись до Програми проведення міжнародних, всеукраїнських, регіональних, обласних і загальноміських заходів на 2014 рік, варто зазначити, що Кам’янець не розлучається зі своїми традиційними фестивалями. Заплановано проведення «Весільної фортеці», «Острова семи скарбів», «Форпосту», «Porto temporis», «Останньої столиці» та інших. Також на наступний рік припадає чимало ювілеїв підприємств Кам’янця-Подільського, а у жовтні балуністи у нас відзначатимуть 230-ту річницю повітроплавання в Україні на фестивалі «Золота омега».

А ще серед тих моментів сесії, що запам’яталися, – нова фонограма Державного гімну України. Здається, під цей запис більше депутатів заспівали вголос наш гімн. Хоча, може, причина цього не новий запис, а щось інше?