П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
20 Грудня 2013

ПЕРЕЖИЛИ КОНКУРС – ГРЯДЕ ЕЛЕКТРОННИЙ КОНТРОЛЬ

Конкурсне решето нарешті пересіяло маршрутки, представлені перевізниками для курсування містом впродовж наступних п’яти років. Найкращі автобуси обирали 14 грудня в міській раді. Тепер пасажирів запевняють: жодна тісна «газелька» конкурсу не пройшла, автомобільний склад помолодшав, а попереду варто чекати технічної модернізації в системі пасажироперевезень. Нова схема починає діяти 20 грудня.

Загалом маршруток у Кам’янці поменшає на 50 одиниць, втім місць для пасажирів стане на тисячу більше. Такий математичний ребус пояснюють тим, що замість 60 «газельок» на карті перевезень з’являться більші автобуси.

– На конкурс було представлено 252 автомобілі, з яких комісія відібрала 192, – каже заступник міського голови Сергій БАБІЙ. – Багато машин не пройшли по роках, бо ми вибирали новіші, у декотрих були певні технічні моменти.

Серед перевізників найбільшим попитом користувався маршрут №10 (3 автобуси на 1 місце) та №6 (2 на місце). Найменш популярним у водіїв виявився одинадцятий маршрут «Мікрорайон Жовтневий – с.Кам’янка». До речі, на конкурсі обрали ще один маршрут, якого раніше не було – №18А «Мікрорайон Жовтневий – Сонячне». Він дасть можливість доїжджати до ДАІ, на вул.Пархоменка, та до «Епіцентру».

Як зізнається Сергій Віталійович, виконком затвердив схему розміщення в місті восьми вуличних плазмових моніторів. Шість із них встановлять біля Центрального ринку (по три з обох сторін) і два на мікрорайоні Жовтневому.

– Вводиться така схема, як у метро. Пасажири бачитимуть, скільки часу залишається до під’їзду їхнього автобуса. Але щоб це працювало, потрібно, аби кожна маршрутка була обладнана GPS-навігатором. До речі, над цим якраз працюємо, в декількох автомобілях пристрої вже встановлено, – каже Сергій Бабій.

Як обіцяють, у місті запрацює і центр управління пасажирськими перевезеннями, так звана диспетчерська служба. Це дасть змогу контролювати ще й курсування маршруток із 6.00 до 23.00 у літній час і з 6.00 до 22.00 у зимовий.