П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
27 Грудня 2013

НА ЗАВЕРШЕННЯ РОКУ – КОМУНАЛЬНІ ГАСТРОЛІ

НА ЗАВЕРШЕННЯ РОКУ - КОМУНАЛЬНІ ГАСТРОЛІКомунальною крапкою вирішили завершити рік представники міської влади, провівши 25 грудня виїзний брифінг.

•Перша зупинка міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА, його заступників Сергія САМАРИ й Сергія БАБІЯ, директора департаменту ЖПДІ Олександра БАБЧИНСЬКОГО і народного депутата Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА – відремонтоване за приватні кошти перехрестя вулиць Драгоманова та Огієнка. Цього разу меценатами стали відомі кам’янецькі директори Леонід ДЬЯКОНОВ, Абузар АБДУРАХМАНОВ, Людмила БОРКОВСЬКА, Анатолій ШЕВЧУК, В’ячеслав ПОГОРЖЕЛЬСЬКИЙ, Володимир ПОСТОВИЙ, Олег ТРАЧУК, Ян СОКОЛ-ПРУСЬКИЙ, Андреас ЦИН, Олександр КОНЮШЕНКО, Олександр ЧОРНИЙ, Віктор АНТОНЮК.

«Промислове» перехрестя – вже дев’яте із запланованих двадцяти, які мають бути встелені бруківкою в рамках програми, запровадженої міським головою.

•Про ще одну справу, зроблену фінансовими силами самих кам’янчан, згадали біля Замкового мосту. Посадовці відзвітували, що за рахунок коштів, отриманих від платного проїзду, було відремонтовано тротуар на Замковій. Працівники ПП «Будкомплект» тротуарною плиткою вмостили 725 кв.м. на суму 178 тис. 131 грн. Також за 255 тис.грн., зароблених шлагбаумом, підняли 200 кв.м. бруківки в районі фортеці, прочистили зливову каналізацію й пофарбували міст.

– За рік, завдяки платному проїзду, місто заробило близько 2 мільйонів і 200 тисяч гривень, – повідомив міський голова. – З таким же успіхом ми ще й Стару фортецю і всі укріплення почнемо реставрувати своїми силами, хоча вони перебувають на державному балансі. Будемо діяти за принципом «Порятунок потопаючого – справа рук самого потопаючого».

А з наступної весни асфальт на плитку планують замінити й на іншій частині тротуару по Замковій, що тягнеться до Підзамча.

•За словами очільників міста, майже 120 тис.грн. цьогоріч було вкладено в «Лебедине озеро».

КП «Комунбуд» тут мурував грот і сходини, мостив плитний камінь і влаштовував металеву огорожу. Показуючи очищене озеро, міський голова зробив комерційну пропозицію кам’янецьким підприємцям – недорого в «хороші руки» може перепасти майданчик над «Лебединим озером» для облаштування кафе. А Сергій Бабій зізнався, що наступного року тут з’явиться ще одна пара лебедів – чорних.

•Демонстрували під час брифінгу й прогрес у системі пасажироперевезень. Наразі в місті втілюється проект «Оголошення автобусних зупинок» і встановлюється система диспетчерського контролю за перевізниками.

На сьогодні, завдяки GPS-системі, пасажири чотирьох автобусних маршрутів (№№1, 4, 5, 6) уже чують про наступну зупинку.

•А на Руських фільварках закінчують облаштовувати універсальний спортмайданчик, обіцяний Володимиром Мельниченком студентам К-ПНУ ім.І.Огієнка.

– Його можна використовувати під великий теніс, міні-футбол, баскетбол, – пояснює Володимир Володимирович. – Наразі всі роботи виконано на 90%, а коли стане тепло – встелиться покриття. У Кам’янці-Подільському заплановано чотири такі майданчики. На будівництво цього, вартістю 362 тисячі гривень, кошти виділив народний депутат Олександр ГЕРЕГА. Ключі від майданчика ми передамо в ніч на Новий рік створеному оргкомітету.

Зі слів народного депутата, користуватися майданчиком можна буде безкоштовно, а від вандалів його захищатимуть камери спостереження на сусідньому будинку.

•Екскурсію своїм новоствореним підприємством провів власник торговельної марки «Вікно Плюс» Сергій ВЕДЕРНІКОВ.

– Ми першими в Україні придбали нову лінію з газовим пресом австрійської компанії «LISEC» для виробництва склопакетів, які зберігають тепло на 15% краще, ніж звичайні, – розповів Сергій Леонідович. – На цінову політику це особливо не вплине, бо заповнення газом одного склопакета коштує лише 5 гривень.

Наразі підприємство працює в тестовому режимі й уже найближчим часом планує збільшити експорт вікон до країн Європи. Крім того, кажуть, і робочих місць для кам’янчан фірма зможе надати більше.

«ОСНОВНЕ ЗАВДАННЯ – ПІТИ КРАСИВО»tc "«ОСНОВНЕ ЗАВДАННЯ – ПІТИ КРАСИВО»"

А після брифінгу власними спостереженнями з приводу нинішньої ситуації в країні поділився на прес-конференції народний депутат Володимир Мельниченко, який нещодавно вийшов з лав фракції Партії регіонів у Верховній Раді. На запитання «Кого наступним бачите в президентському кріслі?» нардеп назвав ім’я українського боксера Віталія КЛИЧКА.

– Його знає світ, до нього ставляться з повагою. Втім із такими повноваженнями, які сьогодні має наш Президент, він не впорається, – прогнозує Володимир Володимирович. – Але якщо йому залишити представницьку функцію, то він міг би бути гарантом прав людини, не був би корупціонером та гідно представляв би Україну на міжнародній арені.

Зі слів нардепа, неабиякі президентські амбіції має й Петро ПОРОШЕНКО, є також припущення, що на політичній арені може намалюватися і зовсім нова постать, але водночас не треба недооцінювати й шансів Віктора Федоровича. Втім наразі, як каже Володимир Мельниченко, основне завдання людей, які мислять адекватно, – піти красиво.