Четвер, 25 Квітня 2024 р.
3 Січня 2014

ЛІКАРІ КАЖУТЬ: У НОВОРІЧНУ НІЧ КАМ’ЯНЧАНИ ПИЛИ, ЯК КОНІ

ЛІКАРІ КАЖУТЬ: У НОВОРІЧНУ НІЧ КАМ’ЯНЧАНИ ПИЛИ, ЯК КОНІБез снігу і морозів зустріли кам’янчани рік Коня, зате, як свідчать записи чергових лікарів «екстреної медицини», із пишними столами та кінськими дозами алкоголю. В перший день 2014-го чимало мешканців, викликаючи «швидку», відверто зізнавалися: «Перебрав». Були й такі, котрі не тільки не пам’ятали, як святкували прихід Нового року, а й ледь не «відкинули копита».

– Першого січня ми отримали рекордну кількість викликів – 106. Приблизно 60% із них – через наслідки вживання алкоголю, – розповідає головний лікар Кам’янець-Подільської станції екстреної медицини Мирослав КОЛОМИЙ. – У саму ж новорічну ніч було близько 50 дзвінків. Зверталися із нудотою, блювотою, головним болем.

Тих, хто «не втримався в сідлі», «швидка» забирала і з дому, і з вулиці. Причому, за словами Мирослава Григоровича, були серед них і представниці слабкої статі. Одну з них, 32-річну молодицю, лікарі взагалі відвезли до реанімації.

Іншою ж причиною викликів стала гостра і жирна їжа під час новорічного застілля. Кам’янчани зверталися зі скаргами на сильні болі печінки, підшлункової та шлунка.

– Без ексцесів минула новорічна ніч у місті, – запевнив заступник начальника міськвідділу міліції Олександр ТКАЧУК. – І хоча молодь відривалася на повну, однак жодного порушення громадського порядку під час масових гулянь зафіксовано не було. Цьогоріч у різних районах міста встановили 10 вічнозелених красунь, біля яких і розважалися кам’янчани. Однак, як завше, найбільш велелюдно було біля головної ялинки в Старому місті. Порядок пантрували близько сотні правоохоронців, а також 4 автопатрулі та 5 екіпажів ДАІ.

Однак не обійшлося в перші години

2014-го без сімейних чвар. Опергрупі довелося втихомирювати кам’янецькі подружжя, яким не вдалося увійти в рік новий спокійно. Непорозуміння виникло і в місцевому кафе. Один з відвідувачів чи то випадково, чи то, бажаючи зробити собі новорічний подарунок, прихопив чужу новесеньку дублянку, а натомість залишив свою.

Але ще до Нового року прогримів на все місто передноворічний корпоратив стоматологів. В одному залі випадково опинилися дві фірми-конкурентки. Свято вдалося – інтелігентні люди мало не повибивали один одному зуби (мабуть, втрималися тому, що добре знають їм ціну).

Як повідомив інспектор МВ ДАІ Олександр ЩЕГЕЛЬСЬКИЙ, не трапилося в ніч на 1 січня автопригод на міських дорогах. Втім перша аварія 2014-го вже сталася наступної ночі, о 2.00. Водій автомобіля «Honda» хоч і був тверезий, втім таки умудрився протаранити стовпа на рівній дорозі проспекту. Чоловік на секунду відволікся від керування – і розтрощив опору та свій автомобіль. Сам винуватець не постраждав.

Спокійно минули святкові гуляння для жителів району – без бійок, автопригод і надзвичайних ситуацій. Однак уже о 10.00 1 січня рятувальники кинулися гасити будинок у с.Завалля. Вогонь не пошкодував перекриття будинку та речей, а також травмував двох молодих людей. Причиною пожежі стало порушення правил безпеки під час експлуатації печі. Наразі встановлюється, яких збитків завдав вогонь господарям.