П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
17 Січня 2014

АПЕЛЯЦІЮ ПЕРЕНЕСЛИ, БО ПІДСУДНИЙ НЕ ЗНАЙОМИЙ ЗІ СПРАВОЮ

14 січня в Хмельницькому апеляційному суді відбулося відкрите засідання, на якому мали б розглянути оскарження вироку, оголошеного Сергію МАКОЦЕЮ щодо вбивства Павла ТЕПЛЮКА.

АПЕЛЯЦІЮ ПЕРЕНЕСЛИ, БО ПІДСУДНИЙ НЕ ЗНАЙОМИЙ ЗІ СПРАВОЮНагадаємо, колегія суддів Кам’янець-Подільського міськрайонного суду в жовтні перекваліфікувала обвинувачення, висунуте прокурором (вчинення злочину, передбаченого пунктами 4, 7 ч.2 ст.115 КК України) і визнала Сергія Григоровича винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 КК України, та призначила йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі (максимально за цією статтею).

Підсудний із таким вердиктом не погоджується і вимагає повернення справи у першу інстанцію, оскільки йому нібито й досі не надали протоколів судових засідань, усіх звуко- та відеозаписів, а також матеріалів справи для ознайомлення.

Не влаштовує вирок і потерпілу сторону. Вона вимагає для вбивці довічного.

Апеляційний суд поки що постановив надати можливість підсудному ознайомитися з матеріалами справи, а також до 28 січня знайти професійного адвоката, який би міг належним чином захищати його права (оскільки він вкотре відмовляється від адвоката, призначеного державою). У зв’язку із цим, розгляд справи перенесли на 11 лютого.