Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
24 Січня 2014

ПІДПРИЄМЦІ! ГОТУЙТЕ ВІНИКИ, АБО 15 ГРИВЕНЬ

Сесія міськради, що відбулась 21 січня, затвердила текст звернення до Голови Верховної Ради України Володимира РИБАКА, де депутати вимагали скасувати закони «16 січня» (повний текст на стор.1).

Депутатський клуб на «Вікно Плюс»Під час обговорення питання також було зачитано резолюцію Народного віча Кам’янця-Подільського від 20 січня. Її текст був жорсткішим за депутатське звернення, але щоб уникнути можливості скасування через суд звернення, де, на думку юристів, було перевищено повноваження міськради, до Києва відправили текст, оголошений міським головою Михайлом СІМАШКЕВИЧЕМ.

Ще одне звернення депутати міськради написали до обласної ради. Її голову – Миколу ДЕРИКОТА – вони попросили врегулювати питання щодо ПАТ «Гіпсовик», яке не може укласти договору оренди землі на діючі кар’єри з облрадою.

Наші депутати наголосили, що підприємство є одним з бюджетоутворюючих, там працюють 300 осіб, вчасно виплачується зарплата і надходять податки. Річний обсяг реалізації продукції становить понад 40 млн.грн., проте через незалежні від них обставини договір оренди укласти не вдається.

Доволі дискутивним і прийнятим з другої спроби питанням стало затвердження Правил благоустрою території міста в новій редакції, які передбачають відповідальність підприємців за прибирання прилеглої території на відстані 15 м. Але є і альтернатива – заплатити комунальникам за прибирання. За словами Олександра БАБЧИНСЬКОГО, в середньому підприємцям це обійдеться в 15 грн. на місяць.

Завершили сесію традиційно – розглядом земельних питань. Завершити – завершили, але не розійшлися. Одразу народні обранці взяли участь у виїзному засіданні депутатського клубу, яке відбулося на новоствореному підприємстві ТМ «Вікно Плюс». Екскурсія на сучасне виробництво, де запущено нову лінію компанії «LISEC» (Австрія) для виготовлення склопакетів, переконала депутатів, що свій крок до Європи «Вікно Плюс» уже зробило.