П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
24 Січня 2014

СПОЮВАВ КАМ’ЯНЧАН ФАЛЬСИФІКАТОМ

Нещодавно в Кам’янці-Подільському оперативники Міндоходів Хмельниччини припинили діяльність підприємця, який виготовляв і збував шкідливі для здоров’я фальсифіковані алкогольні напої.

Упродовж вересня – грудня 2013 р., залучивши до тіньового алкогольного бізнесу інших осіб, підприємець поставив його «на потік». Виготовлений фальсифікат збували тут же – у кафе на території місцевого ринку. Для «пожвавлення» бізнесу кустарна «горілка» збувалася під виглядом торгових марок «Пшенична. Стандарт», «Приватна колекція. Київська», «Справа Майстра», «Білий налив» і «Pulse» та охолоджувалася в спеціальному пристрої.

Всю цю розбавлену і охолоджену спиртовмісну суміш, а також «засоби виробництва» було вилучено в ході обшуків. Усього з протиправного обігу вилучено майже півтонни фальсифікату, за цінами чорного ринку його реалізація мала принести власникам підпільної гуральні близько 400 тис.грн.

Згідно з висновком спеціаліста, вилучені алкогольні напої не відповідають вимогам ДСТУ за органолептичними та фізико-хімічними показниками і виготовлені з недоброякісної сировини, є небезпечними для вживання і можуть становити загрозу для здоров’я, а в певних кількостях і для життя людей.

За цим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення та розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.204 ККУ.

За матеріалами прес-служби ГУ Міндоходів у Хмельницькій області.