П'ятница, 29 Березня 2024 р.
24 Січня 2014

ПОЖЕЖНИКИ ВПРИТУЛ НАБЛИЗИЛИСЯ ДО ГУРТОВОГО

Працівники Держслужби надзвичайних ситуацій занепокоєні тим, що останнім часом загострилася ситуація щодо виникнення пожеж і загибелі на них людей.

Лише з початку року червоний півень завітав до восьми осель жителів Кам’янеччини. На щастя, обійшлося без людських жертв. А найрезонанснішою місцеві рятувальники називають пожежу, що сталася на харківському заводі «Хартрон» і відібрала життя у восьми працівників.

Аби відвести біду від жителів міста та району, ДСНСники розпочали моніторити підприємства та об’єкти торгівлі, де найбільш велелюдно.

Першим у поле зору ревізорів потрапив гуртово-роздрібний ринок, що на вул.Князів Коріатовичів, 14м, де виявлено низку порушень.

– Адміністрація ринку не вживає невідкладних заходів щодо недопущення пожеж і надзвичайних ситуацій й допускає грубі порушення правил пожежної безпеки. Зокрема, будівництво нових об’єктів здійснюється без дозвільних документів органів влади. Ринок недостатньо забезпечений первинними засобами пожежогасіння й водою на випадок пожежі, а шляхи евакуації – захаращено. Також зовнішнє протипожежне водопостачання не придатне для забору води, – зазначив інспектор ДСНС Олег ГУЛА.

За фактами порушень складено адмінпозов про застосування заходів адміністративним судом Хмельницького, який і має винести вердикт. Адже, як стверджують ДСНСники, керівництво ринку й пальцем не ворухнуло, аби усунути недоліки, на які вказували пожежники ще 2012 та 2013 рр.