Четвер, 18 Квітня 2024 р.
31 Січня 2014

ТУРИСТИ ПОПОВНИЛИ БЮДЖЕТ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ НА 224 тис.грн.

До 224 тис.грн. впродовж 2013-го зросла сплата туристичного збору до місцевих бюджетів Хмельниччини. Темп зростання цього платежу досяг позначки 112%. Серед платників-лідерів   турзбору – Кам’янець-Подільський, Хмельницький, Летичів, Славута, Волочиськ і Городок.

На сьогодні в територіальних органах доходів і зборів зареєстровано майже сотню суб’єктів господарювання, що надають туристичні послуги і сплачують відповідний збір.

Турзбір запроваджено із введенням у дію Податкового кодексу України і є місцевим збором, кошти від якого спрямовуються до місцевого бюджету й мають бути витрачені на розвиток туристичної інфраструктури краю. Встановлюється він рішенням сільської, селищної чи міськради і складає не більше як 1% від вартості проживання у відповідній місцевості. Його платниками, відповідно до ст.268 ПКУ, є особи, які прибувають до місцевості, де діє рішення місцевої ради. На практиці ж найчастіше його сплачують податкові агенти – готелі, кемпінги, садиби зеленого туризму, квартирно-посередницькі організації тощо.

Прес-служба Міндоходів у Хмельницькій області.