Середа, 24 Квітня 2024 р.
31 Січня 2014

АВТОБУСИ ХОДЯТЬ ЩЕ Й У ВІДПУСТКИ

– Я вже третій день не можу дістатися з міста додому – автобуси не їдуть, хоча жодних причин на те немає: дороги розчищені, свята закінчилися, – про таке в понеділок уранці нам по телефону повідомила обурена жителька с.Чорнокозинці пані Віра.

Жінка запевняє, що ще від суботи доїхати до села стало серйозною проблемою. Після вихідних до Кам’янця-Подільського не можуть дістатися студенти на навчання і працівники на роботу. До сусідніх сіл (де автобуси ходять сумлінно) в мороз та сніг треба подолати пішки щонайменше 7-8 км. Люди переконані, що причина – в новому перевізнику, котрий недобросовісно виконує свої обов’язки, адже раніше таких ситуацій не виникало.

На місцевій автостанції нам повідомили, що, швидше за все, автобус не вийшов у рейс через переметені снігом дороги, або ж поломку, але по детальнішу інформацію порадили звернутися до відділу інфраструктури та туризму РДА.

Тут нам усе «прояснили».

– Проблем із дорогами немає, просто зламався автобус, тому й було відмінено декілька рейсів, наразі курсування відновлено, – повідомив начальник відділу Микола ЧУМАК.

На наше запитання, чи нормальним є те, що у вихідні не їде автобус у село, і чи не можна було зробити хоч якусь заміну, заявили, що, згідно із законом, перевізник має право виконувати не менше як 96% рейсів. А отже, така перерва в автобусному сполученні є цілком виправданою, і немає тут на що скаржитися. І якщо комусь, можливо, в день раптової «автобусної відпустки» не вдалося скласти іспит, хтось запізнився на важливу зустріч, не вийшов на роботу або ж не встиг на потяг – то вже, людоньки, ваші особисті проблеми!