Четвер, 28 Березня 2024 р.
7 Лютого 2014

РАДА ВЕТЕРАНІВ: УМІЮТЬ ПРАЦЮВАТИ ТА ВІДПОЧИВАТИ

РАДА ВЕТЕРАНІВ:  УМІЮТЬ ПРАЦЮВАТИ ТА ВІДПОЧИВАТИ  В останній день січня в прес-центрі міськради відбувся пленум ради ветеранів міста, на якому підбивали підсумки роботи за минулий рік і будували плани на майбутнє.

За словами голови ради ветеранів Леонтія РОГАЛЯ, основними завданнями були і залишаються захист законних прав і соціальних, економічних інтересів ветеранів війни, праці, дітей війни, ветеранів військової служби, правоохоронних органів, пенсіонерів і громадян похилого віку, яких у місті налічується майже 26 тис. осіб. Усі ветерани об’єднані в 25 первинних організацій, минулого року лави поповнили 844 особи.

2013 р. був наповнений приємними подіями. Зокрема, відзнаками «Честь і шана» нагороджено Григорія КРОТЮКА, «За заслуги перед громадою» – Івана КОШЕЛЄВА. Грамотами і подяками міськради, облра-

ди та ОДА нагороджено майже 60 активних ветеранів.

Насиченою 2013-го була й культурно-масова робота. Традиційно відбувалися клуби зустрічей і «Надвечір’я», виступи хору ветеранів РАДА ВЕТЕРАНІВ:  УМІЮТЬ ПРАЦЮВАТИ ТА ВІДПОЧИВАТИ  «Квітка на камені». Цьогоріч сотня ветеранів переглянули фільм «Сталінград», а про ветерана війни Івана КОШЕЛЄВА, Героя Соціалістичної праці Йосипа СІВЙОЛОВА і підпільників нашого міста знято фільм. Як завше, проводилася й па-

тріотично-виховна робота в на-

вчальних закладах міста, мітинги-реквієми, догляд за пам’ятниками загиблих воїнів, відвідини колишніх партизанів міським головою Михайлом СІМАШКЕВИЧЕМ і Леонтієм РОГАЛЕМ. Взяли участь ветерани і у відкритті Всеукраїнської військово-патріотичної спортивної гри РАДА ВЕТЕРАНІВ:  УМІЮТЬ ПРАЦЮВАТИ ТА ВІДПОЧИВАТИ  «Зірниця», проведенні фестивалю «Слава», присвяченого 69-й річниці визволення України.

Ветерани міста багато працювали, однак не забували про дозвілля. Так, активно відпочивали на теплоході по р.Дністер, у туристичному комплексі «Сонячна долина». Транспорт ветеранам надало ПАТ-16808 (керівник – Анатолій ШЕВЧУК).

А 2014 р. на ветеранську організацію чекають багато важливих подій. А це, насамперед, 70-річчя визволення Кам’янця-Подільського і України від німецько-фашистських загарбників. Також рада ветеранів планує долучитися і до Всеукраїнської естафети «Слава визволителям України!».

Анатолій БЕРНАДІН, керівник прес-центру ради ветеранів.