Четвер, 25 Квітня 2024 р.
14 Лютого 2014

«РОКОР» ПЕРШИМ РОЗДАЄ «ДОСТУПНЕ ЖИТЛО»

Перший на Хмельниччині кредит у рамках державної програми здешевлення вартості іпотечних кредитів 2014 р. отримала кам’янецька родина. Власне житло сім’я відтепер матиме у багатоповерхівці за адресою: пр.Грушевського, 50, яку збудувало місцеве ТОВ «РОКОР» (директор Олександр КОНЮШЕНКО).

Цьогоріч будівельна компанія не лише першою серед місцевих забудовників надала житло в пільговий кредит, але й стала єдиною в області, чия багатоповерхівка (будинок на Торговій площі,1в, що готовий на 75%) потрапила до переліку об’єктів житлового будівництва, на придбання квартир у якій можуть спрямовуватися кошти в рамках реалізації державних програм будівництва доступного житла.

У Кам’янці-Подільському програма, що передбачає відшкодування державою 13% за банківськими кредитами, діє вже третій рік поспіль, і «Рокор» із нею від самого початку. Протягом 2012 р. в рамках програми «Доступне житло» будівельна фірма надала 16 своїх квартир, 2013-го їх отримали вже 18 кам’янецьких родин, а цьогоріч під доступний 3% кредит вона планує віддати аж 30 помешкань.

Наразі за державною програмою заявки на придбання житла в будинках, зведених ТОВ «Рокор», подали вже близько 10 кам’янчан. На початку лютого кредит на першу квартиру було оформлено в АБ «Укргазбанк», про що повідомлено на офіційному сайті Хмельницького регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

– Кам’янчани активно цікавляться програмою, – каже Олександр Конюшенко. – Адже людина, яка має стабільну роботу й дохід, може сміливо брати на себе зобов’язання цієї іпотеки. Сплативши тільки 25% вартості квартири і оформивши дешевий кредит на решту 75%, покупець уже може розпочинати ремонт і в’їжджати до власного помешкання. Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ особисто тримає на контролі питання реалізації програми «Доступне житло» і всіляко сприяє тому, аби нею змогло скористатися якомога більше мешканців нашого міста.

Перші ордери на квартири за програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів «Рокор» видав у багатоповерховому будинку за адресою: Пушкінська, 44а. Саме тут житло отримала колишня керуюча справами міськвиконкому Валентина СТЕЛЬМАХ, яка однією з перших наважилася оформити пільговий кредит.

– Кредитом я скористалася без зайвих вагань, – каже Валентина Вікторівна, – оформила його без зайвих труднощів, адже була добре ознайомлена з усіма нюансами програми. Це дуже зручна і надійна схема. Іпотеку виплачую, вже проживаючи у власній квартирі та маючи на руках свідоцтво права власності. «Рокор» обрала, бо тут квартири збудовано якісно, підключено всі комунікації. Тепер от прийшла сюди із братом, який теж вирішив скористатись державною програмою «Доступне житло».