П'ятница, 29 Березня 2024 р.
14 Лютого 2014

ТРУБА – ДІЛО СПІЛЬНЕ

Більшість мереж у будинках Кам’янця-Подільського давно вже вичерпали свій ресурс і потребують капітального ремонту та заміни.

Єдиним виходом наразі є співфінансування власників квартир і КП «Міськтепловоденергія», адже на сьогодні понад 90% помешкань є приватизованими, і їхні власники зацікавлені в тому, аби всі мережі були справними.

Будинки №12 та №14 на Хмельницькому шосе можуть стати першими, де буде втілюватися такий пілотний проект.

Днями відбулися загальні збори мешканців, на які приїхав директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК зі своїми працівниками. Тут понад 30 років існує проблема з опаленням. Щодня диспетчерська служба приймає скарги, а вирішити проблему поки що неможливо.

Річ у тому, що ще під час здачі будинку в експлуатацію було порушено будівельні норми і систему опалення змонтовано з порушенням, встановлено стояки заниженого діаметра. За роки експлуатації їхній стан погіршився, тому єдиним вирішенням проблеми є повна заміна.

Під час зборів Валерій Григорович домовився з мешканцями про те, що вони створять ініціативну групу, яка цим займатиметься. Люди мають зібрати кошти на труби, а КП «Міськтепловоденергія» проведе повну заміну. Проект реалізовуватиметься після закінчення опалювального сезону.

– На сьогодні це єдине вирішення проблеми, яке я бачу, – каже Валерій ГОРДІЙЧУК. – Якщо ми спільно не подбаємо про свій добробут, то невдовзі може статися технічний колапс. Тому я закликаю мешканців багатоквартирних будинків, де є якісь проблеми, подумати над пропозицією щодо спільного фінансування заміни мереж. Зі свого боку ми обіцяємо повну підтримку, наші фахівці допоможуть порахувати кількість необхідних матеріалів, виконають роботи, вартість яких буде на 20% нижчою за ринкову. Все буде відбуватися прозоро та під контролем мешканців.

По детальнішу інформацію можна звертатися за номерами тел.: 3-25-92, 3-49-20.

Прес-служба КП «Міськтепловоденергія».