Середа, 01 Травня 2024 р.
14 Лютого 2014

ОРЕНДА: РОСТЕ В ЧУТКАХ, ЛЯКАЄ НАЯВУ

Підприємці Центрального ринку не на жарт збентежені розмовами про перегляд договорів оренди торговельних місць і втричі «круглішу» вартість квадратних метрів. Звідки взялася згубна для кишень сума, вони з’ясовували 11 лютого в сесійній залі міськради разом із чиновниками та керівництвом КВЗП.

Директор ринку розмовляє з підприємцямиЩе з жовтня минулого року за 1 кв.м торговельного місця на ринку люди платять 1 грн. 60 коп. за день. Нещодавно ж «на горизонті» з’явилася нова вартість – 4 грн. 95 коп., яка й стала причиною нерозуміння. Втім у міськраді підприємців запевнили: ця сума їх не стосується, а підвищення орендної плати не передбачається.

– Люди, котрі поширюють на ринку чутки, – провокатори. Вони порушують питання про переоформлення земельних відносин і про укладання підприємцями договорів безпосередньо з міською радою, – каже директор ринку Сергій ЧЕРНЯВСЬКИЙ, пояснюючи, в якому разі на плечі людей може лягти більша вартість оренди. – На сьогодні ринок не сплачує жодної копійки за користування земельною ділянкою у зв’язку з переходом на спрощену систему оподаткування. Якщо ж КВЗП таки укладе договір оренди земельної ділянки з міськрадою, то платитиме ще й за землю, яка в центрі міста коштує немало. Ось вам і додаткові гроші. Проте поки що такого не планується.

Відповів Сергій Чернявський і на запитання щодо поділу ринку. З його слів, на території базару працюють 6 споживчих товариств, підпорядкованих райспоживспілці. Як запевнив директор ринку, це дає можливість зменшити оподаткування самого підприємства. А вже наступного дня він розмовляв у ширшому колі підприємців – на ринку.

Іншою ж новиною стало створення громадської організації «Рада підприємців ринку», до якої ввійшов і сам Сергій Чернявський.