Субота, 27 Квітня 2024 р.
28 Лютого 2014

СУДИ ЗА ЗАМКОВИЙ

У соціальних мережах з’явилося посилання на Єдиний державний реєстр судових рішень, де розміщено Постанову Хмельницького окружного адміністративного суду від 11 лютого 2014 р. Суд розглядав справу за позовом Хмельницького прокурора з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері до Кам’янець-Подільської міської ради і її виконавчого комітету.

Обвинувачення стверджує, що платний проїзд Замковим мостом фактично є місцевим збором, а саме цей збір не передбачений Податковим кодексом України. Відповідачі ж наполягають на тому, що плата за проїзд вулицею Замковою є елементом організації дорожнього руху, а не місцевим збором. Бо плата за проїзд не обов’язкова, оскільки є альтернативна можливість проїзду окружною дорогою, тобто людина сама визначає, платити їй за проїзд чи їхати безкоштовно іншим шляхом.

В ухвалі суду вказано, що потрібно скасувати рішення і міськради, і виконкому щодо платного проїзду. Проте в департаменті правового супроводу міськради нам повідомили, що на цей час рішення суду не може вступити в дію, бо на нього було подано апеляцію.