Четвер, 18 Квітня 2024 р.
7 Березня 2014

«ПРАВИЙ СЕКТОР» У ДЕЧОМУ ПРАВИЙ

У «ПОДОЛЯНИНІ» від 28 лютого було надруковано звернення від ініціативної групи активістів Майдану, представників 15 сотні та «Правого сектору» до міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА. Михайло Євстафійович розглянув пропозиції, викладені в зверненні, і надав на них відповідь.

Щодо спільного патрулювання міста самооборонівцями та співробітниками ДАІ мер висловився так:

– Упродовж двох тижнів на території нашого міста проходить спільне патрулювання представників громадськості з працівниками правоохоронних органів. До речі, крім майданівців, свій внесок зробив нещодавно створений патріотичний загін, до якого увійшли підприємці, відставники ЗСУ та МВС. Вони також готові відреагувати на будь-яку небезпеку в місті у складі об’єднаних з правоохоронцями груп. Підкреслю, що за три місяці нестабільної ситуації в країні та щоденних мирних зібрань у місті не зафіксовано жодного порушення громадського порядку.

Вимоги щодо кадрових змін, а саме звільнення першого заступника міського голови Сергія САМАРИ і завідувача відділу молоді та спорту Сергія КРОТІКА, отримали таку відповідь: 

– Сьогодні Сергій Самара перебуває в черговій відпустці та повідомив про свої наміри щодо повернення до Києва, в органи державної служби. Питання доцільності перебування на посаді завідувача відділу молоді та спорту буде розглядатися згідно з чинним законодавством. Сьогодні неможливо на когось показати пальцем і одразу його звільнити, потрібні підстави.

У відповіді стосовно Громадської ради мер наголосив, що йому вона не підпорядковується. Це громадське об’єднання є дорадчим органом міськради, тому всі зміни, в тому числі і в керівному складі, мають робити самі громадські організації.

Щодо перегляду обласного бюджету міська влада надала відповідну пропозицію облраді.

А інформація про кроки реалізації пропозицій культурно-топонімічного характеру викладена у сусідній статті Олега БУДЗЕЯ «Імені Анатолія Корнєєва».

Підготувала Ольга МІРКОТАН.