Середа, 01 Травня 2024 р.
7 Березня 2014

ІМЕНІ АНАТОЛІЯ КОРНЄЄВА

28 лютого топонімічна комісія підбила підсумки обговорення варіантів назви нової вулиці котеджного мікрорайону в східній частині селища Смирнова (між Нігинським шосе та Заводським провулком).

Як відомо, було запропоновано назви: 200-ліття Шевченка, Героїв Крут, Європейська, Дембицького. Але життя несподівано внесло печальні корективи, тож комісія однозначно висловилася, що це має бути вулиця Анатолія Корнєєва – нашого земляка, одного із славних героїв Небесної сотні, який 20 лютого в Києві віддав життя за свободу України. Тепер остаточне слово за депутатами міськради.

Комісія також попередньо обговорила пропозицію Вченої ради історичного факультету про перейменування вулиці Червоноармійської на вулицю Героїв Майдану. Було зазначено, що за нинішнім положенням перейменувати вулицю без протокольно висловленої згоди більшості її мешканців неможливо, до того ж вони при позитивному вирішенні питання ще мають потратити час і гроші на переоформлення документів у зв’язку з новою назвою вулиці (за підрахунками – десь 300 тис.грн. для всіх будинків Червоноармійської).

6 березня комісія зібралася ще раз і ухвалила новому скверові в центрі міста, на вул.Огієнка, надати ім’я Героїв Майдану, а на майдані Відродження встановити меморіал борцям за волю України. Повернулися члени комісії і до питання з бородою: про ім’я для центральної міської бібліотеки. Запропоновано, щоб депутати ще раз проголосували за надання їй імені Костянтина Солухи.

Щодо вулиць, то ухвалено спростити положення про їх перейменування, знайти способи полегшити фінансовий тягар мешканців у зв’язку зі зміною назви та найближчим часом повернутися до питання про нові імена вулиць.