П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
7 Березня 2014

РЯТУВАЛЬНИКИ ДОВЕЛИ, ЩО ДО ПАВОДКА ГОТОВІ

28 лютого місцевим рятувальникам вдалося приборкати паводок, врятувати від руйнування міст, а від затоплень – понад сотню будинків, розчистити русло Смотрича, відкачати воду з підтопленого будинку, евакуювати в безпечне місце жителів Зіньковецької набережної та укріпити берегову лінію.

РЯТУВАЛЬНИКИ ДОВЕЛИ, ЩО ДО ПАВОДКА ГОТОВІНа місці події вони спільно із міською владою та службами взаємодії розгорнули штаб, детально вивчили природну стихію і методи боротьби з нею. На щастя, всі завдання виконували в рамках планових тренувань. А от 4 роки тому вони реально приборкували воду в с.Гуменці, де було підтоплено півсотні осель, 11 років тому – евакуювали жителів 25 будинків із Зіньковецької набережної.

До навчань були залучені три десятки рятувальників, техніка ДСНС і підвищеної прохідності Міністерства оборони України. За роботою ДСНСників спостерігали не лише представники міської влади і ДНСН, а й вихованці ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою та учні Пановецької школи-інтернату.

Заступник начальника обласної ДСНС Петро Сибіга і начальник ДПРЗ-2 в Кам’янці-Подільському Олег ІВАНЮК дали високу оцінку діям рятувальників.

По завершенню присутні на свіжому повітрі смакували солдатську кашу і чай.