П'ятница, 29 Березня 2024 р.
14 Березня 2014

ПОКИ ОДНІ ВЧАТЬСЯ, ІНШІ – ГОТУЮТЬСЯ

11 березня. На годиннику 6 ранку. Під військкоматом стоять молоді хлопці із рюкзаками. До них виходить військовий комісар підполковник Ігор РИБАК і повідомляє, що наступні 10 днів військовозобов’язані проведуть не в рідних домівках, а у військовій частині м.Хмельницький. За 5 хвилин мікроавтобус, який надала РДА, із десятком вояків інженерних спеціальностей і комісаром вирушають. На сьогодні на обласному полігоні військову майстерність відточують дві сотні солдатів, офіцерів і сержантів Хмельниччини.

ПОКИ ОДНІ ВЧАТЬСЯ, ІНШІ - ГОТУЮТЬСЯЗі слів Ігоря Степановича, військкомат продовжує заходи, пов’язані з підготовкою до проведення мобілізації військовозобов’язаних і техніки.

– Наразі збираємо людей для комлектування інших військових частин. Також уже видали 500 повісток військовозобов’язаним, аби вони прийшли до віськкомату уточнити дані. Непокоїть те, що порушуються правила військового обліку. Тобто, чоловіки змінюють адресу проживання, номер телефону, є сім’ї, у яких народилися немовлята, тощо. І про ці зміни нас не повідомляють, що є адмінправопорушенням. Тому закликаємо телефонувати за номерами: 5-11-40, 3-23-21 – для уточнення інформації, – додав військовий комісар.

А от щодо добровольців, то за тиждень запал охочих захищати Батьківщину дещо згас. Якщо минулого тижня за чотири дні записалися 300 добровольців, то за цей тиждень – кілька десятків. І я вдячний їм за те, що допомагають розносити повістки військовозобов’язаним.