П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
14 Березня 2014

РОСІЯН ВІДТІСНИЛИ…

Ось уже три дні, як з екранів телевізорів кам’янчан зникли російські телеканали ОРТ (Первый канал всемирная сеть), «РТР Планета», «НТВ-Мир». Тепер переглядати їх можна лише по супутниковому телебаченню, або ж в Інтернеті.

РОСІЯН ВІДТІСНИЛИ…Річ у тому, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення України поставила вимогу провайдерам до 19.00 11 березня припинити ретрансляцію в своїх мережах передач російських телеканалів. Такий крок медіа можновладці пояснюють необхідністю гарантування інформаційної безпеки відповідно до Рішення РНБО України від 1 березня 2014 р. «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України» і відповідного звернення Ради національної безпеки і оборони України до Нацради. Натомість рекомендують забезпечити ретрансляцію в мережах України передач телеканалу ATR (Кримськотатарський канал) та Чорноморської ТРК. У Кам’янці-Подільському до таких змін ставляться по-різному: більшість і не помітила раптового зникнення, але багато хто схвалює рішучі дії телевізійників.

– А що шкодувати, на тих каналах одну брехню крутять цілодобово. Подивишся, аж тиск підвищується, – каже 52-річна кам’янчанка Людмила Миколаївна.

На думку 43-річного Андрія кроки Нацради цілком виправдані:

– Війна – то війна. Я дуже сумніваюся, що під час Великої Вітчизняної у радянському радіоефірі цілодобово крутили Гітлера чи Геббельса…

Хоча серед кам’янчан є й такі, які обурюються через те, що тепер серіали не зможуть додивитися або ж об’єктивно порівняти висвітлення подій російськими та українськими журналістами.