Субота, 27 Квітня 2024 р.
14 Березня 2014

МІНОРНІ ПОДІЇ НАВКОЛО «Ля МАЖОРА»

Мешканці будинку №14а, що на вул.Драгоманова, вкрай не задоволені сусідством із закладом харчування «Ля Мажор», який розташувався на першому поверсі п’ятиповерхівки. Про це в своєму листі вони повідомили міського голову Михайла СІМАШКЕВИЧА. Той одразу зібрав відповідну комісію.

«Відтоді, як у будинку з’явилося кафе, стало неможливо нормально жити, не говорячи вже про сон і відпочинок. Постійний шум, гуркіт у кімнатах. Зранку до вечора під вікнами будинку безперервний рух автомобілів і скупчення людей», – скаржаться кам’янчани.

Власниця ж кафе стверджує, що мешканці перебільшують, адже в неї є всі документи та погодження відповідних інстанцій. Та й шуму немає – мовляв, комісія вже перевіряла.

Наразі у «Ля Мажорі» триває будівництво, адже в другій його черзі передбачено добудову ще одного поверху, з чим категорично не згодні жителі цього будинку.

– Доти, поки вся документація повторно не пройде експертизи, про подальше будівництво і мови йти не може, – прокоментував ситуацію Михайло Сімашкевич. – Проект не відповідає забудові, про що свідчать неодноразові приписи департаменту архітектури. Схожі ситуації вже виникали в місті з розважальними закладами «Мілена», «Афродіта», «Шансон», і вирішились вони лише після того, як власники кафе зробили шумоізоляцію та усунули всі недоліки, на які вказували жителі.

Щодо шуму вентиляційних каналів закладу, кондиціонерів, витяжок, потужних холодильників, гулу насосів, які перекачують воду, новостворена комісія зробить висновок після замірів шуму.

Прес-служба міськради.