Субота, 20 Квітня 2024 р.
21 Березня 2014

НА СТОЯНЦІ ПРИПАРКУЮТЬСЯ КОТЕДЖІ?

Півтора десятка автомобілів, припаркованих під вікнами міськвиконкому, – таку картину на початку робочого тижня побачили чиновники, котрі вранці сходилися до своїх кабінетів. У такий спосіб жителі мікрорайону Жовтневого заявили свій протест проти того, що сесія міськради забрала у їхніх залізних коней місце стоянки.

– Ми вирішили облаштувати майданчик для своїх авто біля виконкому. Тут уже і смуги розбито, все облаштовано, є охорона, – жартуючи, заявили мітингувальники.

Як розповів один із активістів «міні-автомайдану» Костянтин ПАРИЖАН, 12 років тому громада виступила співзасновником автостоянки на Нігинському шосе, яка обслуговується КП «Побуткомбудсервіс». Дозвіл на її облаштування депутати міськради надали ще 2002 р. Свій внесок (1236,3 грн. за місце) водії зробили в благоустрій території, що на той момент була вкрита чагарниками. Навіси вони облаштували за власні кошти, а співпрацю з КП підкріпили необхідними договорами. Втім нещодавно на вагончику охоронця з’явилося коротке повідомлення про те, що «з 1 квітня автостоянка припиняє свою діяльність».

Майданчиком мітингувальники дорожать, бо мешкають у найбільшій у місті 256-квартирній багатоповерхівці на Нігинському шосе, 34.

– Зранку та ввечері «швидка», пожежна чи комунальники не можуть заїхати в двір, бо він вщент забитий припаркованими автомобілями, – каже один із жителів цього будинку Олександр. – Якщо ще й ми залишатимемо тут свої авто, то перекриємо всі заїзди та виїзди. 

Ці ж аргументи вони навели у зверненні міському голові, де просили скасувати рішення депутатів, прийняте на позачерговій сесії 23 листопада 2013-го. Під зверненням свої підписи залишили 94 мешканці мікрорайону. 

Першим обурення кам’янчан втихомирював заступник мера Сергій БАБІЙ, а вчора ініціативна група водіїв зустрілася з міським головою Михайлом СІМАШКЕВИЧЕМ,  директором «Побуткомбудсервісу» Володимиром КРУШАНОВСЬКИМ, начальником відділу Держземагентства Віктором КРАВЧУКОМ і головним архітектором міста Ігорем ПИРІЖКОМ.

– Минулого року цю землю було передано у приватну власність під будівництво котеджів, бо у користувачів стоянки договора на оренду землі не було. А тепер міськрада не має права приймати рішення щодо цієї землі, бо вона їй уже не належить, – пояснив Віктор Іванович.

Продаж ділянок чиновники мотивували збитковістю стоянки, малою кількістю авто та боргами за їхнє збереження. Натомість водіям запропонували виділити землю під будівництво гаражів або ж перемістити їхній транспорт на інші автостоянки в межах мікрорайону.