Субота, 20 Квітня 2024 р.
28 Березня 2014

ЗВІТНА СЕСІЯ ЗАВЕРШИЛАСЬ ОДОЮ ДО РАДОСТІ

27 березня відбулась сесія міської ради, основним питанням якої став звіт міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА про діяльність виконавчих органів міськради за 2013 р. Проте Михайло Євстафійович, так би мовити, пішов далі й підсумував діяльність за всі три роки, відколи обрані він і діючий депутатський корпус.

звіт.JPG– Свій звіт перед вами хочу почати зі слів подяки кожному, хто повірив у мене і мою команду, – так розпочав промову мер. – Спасибі вам за терпіння, за довіру, за мудрі поради, за громадянську позицію. Ці три роки були для усіх нас важкими, але ми працювали сумлінно, старалися не зрадити ваших сподівань. Найголовнішим досягненням вважаю те, що до нас як до влади почали ставитися з розумінням.

До речі, розуміння було зовсім не голослівним, адже, за підрахунками мера, протягом трьох років місто від кам’янецьких підприємців отримало 5 млн.грн.

Перелічити всі звершення на газетних шпальтах просто неможливо, тому кожен охочий може ознайомитися зі змістом звіту на сайті міськради (kam-pod.gov.ua). Для депутатів же було виготовлено дві брошурки: одна – текстова зі звітом за рік, а друга – з красномовним фотозвітом за всі три роки.

Але одними хорошими новинами промова не закінчилась. Завершив свій виступ Михайло Сімашкевич коментарями до листівок зі звинуваченнями на адресу міської влади, котрі розповсюджували містом. Після сесії він також дав пояснення з цього приводу і журналістам.

Зокрема, щодо факту отримання колишнім першим заступником мера Сергієм САМАРОЮ службової квартири повідомив, що Сергій Григорович переводиться на роботу до столиці, тому квартиру наступного тижня забирають до комунальної власності та віддають мешканцям аварійного будинку на вул.Драй-Хмари. Новий автомобіль мера, який не давав спокою автору листівок, виявляється, придбано за кошти зятя Михайла Євстафійовича, котрий має власний бізнес, а бензин для нього вже багато часу купує сам мер. Вкотре міський голова пояснив ситуацію із Замковим мостом і комунальними перевезеннями.

Також на сесії було оприлюднено звернення до нашої міськради та громади міста від депутатської групи народних депутатів України «За Хмельниччину» за підписом восьми нардепів – представників різних політичних сил, і в тому числі позафракційного Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА. Нардепи наголосили на непростих часах, які переживає держава, і необхідності згуртуватися перед зовнішньою загрозою та не допустити ворожнечі всередині країни, а відтак закликали «бути одним цілим, діяти в рамках закону і твердо присікати протиправні дії, хто би це не робив і до якої політичної сили не належав би».

Ім’я Героя Небесної сотні Анатолія Корнєєва відтепер носитиме нова вулиця котеджної забудови селища Смирнова. Таке рішення більшістю голосів підтримали народні  обранці. Також вони проголосували за те, аби перейменувати Центральний парк ім.Леніна на парк Героїв Євромайдану та створити в місті «Меморіал борцям за волю України». А ось рішення щодо присвоєння Центральній бібліотеці імені Костя СОЛУХИ депутати вкотре не підтримали.

Зате підтримали ініціативу від майданівців – і 61-шу сесію завершили Гімном як України, так і Євросоюзу («Ода до радості») на знак підписання політичної частини Угоди про асоціацію з ЄС.