Четвер, 28 Березня 2024 р.
28 Березня 2014

КАМ’ЯНЕЦЬ ВИПУСТИВ МІНІСТРА ОБОРОНИ І ТЕПЕР ХОЧЕ БІЛЬШЕ ВІЙСЬКОВИХ

25 березня виконувачем обов’язків міністра оборони України було призначено генерал-полковника прикордонних військ України Михайла КОВАЛЯ.

Михайло КОВАЛЬЦе призначення не залишило байдужими кам’янчан, адже ази військової справи Михайло Володимирович освоював у Кам’янець-Подільському вищому  військово-інженерному командному училищі, звідки випустився 1979 р. Більше того, Михайло Коваль родом із Хмельницької області, а конкретно – з Ізяслава. До речі, це не перший міністр оборони з хмельницьким корінням, адже генерал Олександр КУЗЬМУК, котрий двічі побував у міністерському кріслі, також наш земляк – родом зі Славути.

Згадуючи колишню славу нашого військового училища, кам’янчани сподіваються, що його випускник Михайло Коваль точно має впоратися з надскладною ситуацією в країні, котра зазнала агресії з боку Росії.

Також жевріє надія, що керівник Міноборони не забуде про свою alma-mater і в майбутньому в Кам’янці знову будуть казати: «Хорошо, что в нашем городе стоят военные».

Перший дієвий крок до мети зробила міська рада, яка вчора на своєму засіданні прийняла звернення до керівництва країни і в.о. міністра оборони в тому числі, де запропонувала відновити військово-інженерний інститут у Кам’янці-Подільському. Серед інших пропозицій депутатів – розмістити на території наших військових містечок військові частини, які виводять із Криму, а якщо це неможливо, то передати військові містечка (а конкретно – території колишніх понтонного полку та артбази) до комунальної власності міста.  

Також під час сесії міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ поділився новиною, що до нашого міста може частково передислокуватися десантна бригада із Хмельницького.