Четвер, 25 Квітня 2024 р.
28 Березня 2014

«БАТЬКІВЩИНА» БЕЗ ХУДНЯКА

В епіцентрі бурхливої політичної суперечки цього тижня опинилася районна організації ВО «Батьківщина».

Яблуком розбрату, що прокотилося між однопартійцями, стали неочікуване виключення з лав партії депутата райради Віктора ХУДНЯКА і нещодавня звітно-виборча конференція, де обрали нового голову партійного осередку. Тепер обидва факти частина «біло-сердечних» готова оскаржувати в кабінетах центральних структур партії, про що заявили на прес-конференції 26 березня.  

Свою незгоду із порядком проведення й рішеннями звітно-виборчої конференції районної організації ВО «Батьківщина» висловили деcятеро представників осередку, серед яких депутати районної та кількох сільських рад. Як заявляють скаржники, про дату проведення зборів і гадки не мала значна частина активістів партії, а сам порядок її скликання грубо порушує Статут політсили. Конференцію вони вважають нелегітимною, а прийняті на ній рішення – «юридично нікчемними» і просять вище партійне керівництво призначити нову конференцію й притягти до відповідальності винних у порушеннях посадових осіб.

– Замість того, щоб об’єднатися, місцеве партійне керівництво ВО «Батьківщина» розбурхує внутрішньопартійні сварки, створює політичний тиск і зводить особисті рахунки, – каже Віктор ХУДНЯК. – Я був відверто здивований листові, яким цього понеділка мене повідомили про виключення з партії, адже досі не мав жодних претензій з боку членів бюро щодо моєї партійної діяльності. Хтось, вочевидь, дуже болісно сприйняв те, що мене підтримала громада.

Нагадаємо, кандидатуру Віктора Худняка на посаду очільника райради підтримали активісти Майдану і сільські голови. На голосуванні депутатів він був єдиним конкурентом Миколи ЖОГАНА, а згодом претендував і на посаду заступника голови районного парламенту.

У витягу з протоколу засідання бюро районного осередку «Батьківщини» від 11 березня, який нам погодився надати заступник голови парторганізації Василь БУГЕРЧУК, рішення виключити з членів партії Віктора Худняка мотивують «діями, що завдають шкоди авторитету партії». Серед них, зокрема, порушення Статуту політсили і співпраця з іншими партійними організаціями.

– Я обов’язково оскаржуватиму рішення бюро, до того ж не збираюся йти з політики і продовжуватиму боротись за ідеї Майдану незалежно від того, залишатимусь у партії чи ні, – підсумував Худняк.