П'ятница, 29 Березня 2024 р.
4 Квітня 2014

КАМ’ЯНЧАНКИ ОБ’ЄДНАЛИСЬ У «ЖІНОЧУ СОТНЮ»

У Кам’янці з’явилася нова громадська організація під назвою «Жіноча сотня».

КАМ’ЯНЧАНКИ  ОБ’ЄДНАЛИСЬ У  «ЖІНОЧУ СОТНЮ»З притаманним подільським жінкам ентузіазмом представниці прекрасної половини кам’янецького Майдану одразу ж «ринулися в бій» і провели перший захід. Про те, як створювали нову організацію і що збираються робити далі, розповідає лідер «Жіночої сотні» Валентина ВОЛОШИНА.

– Активними учасниками всіх мітингів на майдані Відродження є кам’янецькі жінки, які вболівають за місто і нашу Україну, – розповідає Валентина Петрівна. – Вторгнення Росії до Криму пронизало серця наших землячок нестерпним болем. Адже Україна стоїть на порозі війни, солдатами якої стануть їхні сини.

В неділю, під час вшанування на Майдані 40 днів пам’яті Небесної сотні, жінки Кам’янця вирішили створити свою спільноту.

Можу сказати, що за перші декілька днів чисельність «Жіночої сотні» вже набагато перевищила сотню. Наразі готуємо документи для реєстрації громадської організації. Ми відкриті для всіх охочих поповнити наші лави та реалізувати спільно з нами свої ідеї.

– Протягом трьох днів від народження «Жіноча сотня» вже провела перший захід. Що саме Вас спонукало відвідати кам’янецькі військові території?

– Кам’янець ніколи не полишав ідеї повернути військовий інститут. Але сьогодні це вже не просто бажання, а необхідність. Відомо, що минулого тижня сесія міськради написала відповідне звернення до керівництва країни і Міністерства оборони. «Жіноча сотня» також вирішила скористатися своїм правом і написати лист-прохання до випускника нашого військового училища, а нині – керівника Міноборони Михайла КОВАЛЯ.

2 квітня «Жіноча сотня» разом з активом нашого Майдану, депутатами міської ради (група «Народна рада»), представниками Духовної ради, громадських організацій і політичних партій («Свобода», «Батьківщина», «Удар»), ветеранами Афганістану відвідали кафедру військової підготовки національного університету, аби ознайомитися зі станом матеріально-технічної бази.

Начальник Кам’янець-Подільського гарнізону Володимир РОДІКОВ, керівник кафедри депутат міськради Сергій МАЛЬЧЕНКО разом з колегами радо зустріли гостей і відверто з нами поспілкувалися.

Ми побачили територію закладу, відвідали музей Інженерних військ і навчальні аудиторії, порозмовляли з курсантами і вкотре переконалися, як важливо надалі вимагати повернення до міста військових, а також просити підтримки для кафедри військової підготовки.

– Що далі робитиме «Жіноча сотня»?

– Розробляємо плани вирішення болючих для громади питань, а найближчим часом хочемо висадити алею калин на честь Героїв Небесної сотні. Нехай їхні червоні ягоди не дадуть забути, якою ціною Україна виборює своє краще майбутнє.

Деревцята вже замовлено, наразі готуємо звернення до міської влади з проханням виділити місце під алею.

– Куди звертатися жінкам, які хочуть поповнити «Жіночу сотню»?

– Щонеділі, о 14.00, на майдані Відродження збирається віче. Думаю, що там завжди можна буде знайти представниць нашої організації.

Олена СЕРГЄЄВА.