П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
4 Квітня 2014

АМУНІЦІЯ ТА ІНШІ ВІЙСЬКОВІ РЕЧІ

АМУНІЦІЯ ТА ІНШІ ВІЙСЬКОВІ РЕЧІКам’янецькі військовослужбовці отримали змогу підлатати прогалини в матеріально-технічній базі військової частини. 29 березня представники міської влади разом із робочою групою передали гарнізону необхідні засоби на суму понад 100 тис.грн. Отакими коштами допомогли нашим військовим, самі того не підозрюючи, водії, котрі платили за проїзд Замковим мостом.

– На позачерговій сесії міськради депутати прийняли рішення виділити 100 тисяч гривень на технічні засоби для військових із коштів, отриманих з платного проїзду через Замковий міст, – розповів на прес-конференції 31 березня заступник міського голови сергій БАБІЙ. – Ми одразу створили координаційний центр військової комплектації та затвердили перелік речей, котрі потрібно закупити.

Зі слів Сергія Віталійовича, на таку ініціативу активно відгукнулися й багато підприємців міста, працівники управління охорони здоров’я. До речі, двадцятивідсотковою знижкою долучилися до акції й магазини, де закуповували товари для військових. Серед придбаних спецзасобів два лазерні далекоміри, дизельні й бензинові електрогенератори, спеціалізовані спальні мішки з підстилками, переносні радіостанції, світлодіодні ліхтарі, автошини, багатофункціональні фари для нічного освітлення, 300 комплектів простирадл і 150 наволочок.

Втім це був тільки перший «транш» для армії, адже перелік товарів, які потрібно придбати, ще не вичерпано. Наразі ж допомогти військовим вирішили і колективи міськуправління освіти, КП «Спецкомунтранс», Пенсійного фонду, Кам’янець-Подільської станції екстреної медичної допомоги.

– Така акція дуже зворушила наших військових, – каже начальник Кам’янець-Подільського гарнізону та Центру розмінування полковник Володимир РОДІКОВ. – Придбані спецзасоби вже використовуються за призначенням. Вони підвищили рівень бойової готовності та рівень управління військами, покращили побутові умови людям, які цілодобово перебувають у полях. У місті залишилося лише 10-20% особового складу, адже військовослужбовці Кам’янець-Подільського гарнізону ще з 4 березня виконують спецзавдання по всій території України, починаючи від кордону з Білоруссю і аж до Криму. Частину матеріально-технічних засобів ми їм уже передали.