П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
4 Квітня 2014

«СЛАВА ВИЗВОЛИТЕЛЯМ УКРАЇНИ!»

4 квітня 1944 р. було визволено останній населений пункт Хмельницької області від фашистських загарбників.

•З нагоди звільнення Кам’янець-Подільського району 3 квітня в с.Довжок, біля меморіального комплексу загиблим воїнам, відбувся мітинг-реквієм.

Зі словами подяки до ветеранів звернулися міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ,  голова райради Микола ЖОГАН, а від народного депутата України Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА – його помічник Сергій ТИМЧУК. Мали слово також голови районної та міської рад ветеранів – Антон МАЛИК і Леонтій РОГАЛЬ.

Хмельниччина приєдналася до Всеукраїнської естафети «Слава визволителям України!». Напередодні Дня визволення міста Кам’янець-Подільський отримав від Чемеровеччини капсулу із землею, зібраною на могилах солдатів у різних куточках нашої області. Під час мітингу її було урочисто передано Кам’янець-Подільському району.

•28 березня в с.Кам’янка місцеві жителі вшановували пам’ять людей, завдяки яким 70 років тому було звільнено від фашистських загарбників рідне село.

За свободу українських селян тут віддали життя росіянин Іван Гаврик, казах Михайло Колданов, башкир Ташмурзін Янципай та ще один невідомий радянський солдат.

Підтримуючи естафету «Слава визволителям України!», голова сільської ради Юрій ВОЛОЩУК і голова сільської ради ветеранів Олександр СОРОКАТЮК здійснили забір землі з місця поховання визволителів.