Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
11 Квітня 2014

ПОПРОСИЛИ НА СВОЮ ГОЛОВУ…

Кілька тижнів тому декому з кам’янчан здавалося, що надворі занадто тепло, тому не варто витрачати грошей на опалення. Звинуваченнями у безгосподарності споживачі послуг «Міськтепловоденергії» закидали і підприємство, і міськвиконком. Наскільки ж вони помилялися, люди збагнули одразу після того, як влада, почувши народ, опалення відрубала.

ПОПРОСИЛИ НА СВОЮ ГОЛОВУ...Коли погода зіпсувалася, в квартирах термометри позавмирали на позначці плюс 160С, а прийняття душу стало каторгою, кам’янчани тепер, змінивши свою думку, проклинають владу на чому світ стоїть.

Тим більше, що зиску вони і не відчули: рахунки за електроенергію пострибали вгору через увімкнені обігрівачі, а ті, хто на них вирішив зекономити, витратилися в аптеках.

По відповідний коментар ми звернулися до «Міськтепловоденергії» й отримали таке пояснення:

«Згідно з рішенням виконкому міськради, в Кам’янці-Подільському з 24 березня припинено опалювальний сезон. Таке рішення приймалося через те, що тоді декілька днів поспіль трималася висока температура, а в деякі дні стовпчики термометрів навіть показували більше як 20 градусів тепла.

За станом на 24 березня, в місті впродовж п’яти днів середньодобова температура сягала більше як 8 градусів. А такі температурні показники і є підставою для зупинення опалювального сезону. Дата 15 квітня є орієнтовною, встановленою ще в радянські часи, але не треба забувати, що клімат змінюється, відбувається потепління, тому й опалювальний сезон доводиться зупиняти раніше.

Крім того, в дні, коли було тепло, так само надходило багато скарг на те, що «Міськтепловоденергія» даремно спалює газ, в квартирах жарко, люди відчиняють вікна. Хоча вже тоді котельні працювали на мінімумі, тому зменшити подачу тепла ми не могли.

Після того, як котельні зупинили, лише один день середньодобова температура була нижчою як 8 градусів. Вчора, 3 квітня, середньодобова температура становила 8,40С. Люди просять ввімкнути тепло, але технічно наразі це неможливо. Бо для того, щоб підключити всі будинки, випустити повітря з мереж, доведеться витратити декілька днів, а тоді знову стане жарко, і люди знову почнуть просити вимкнути опалення.

Ми розуміємо, що багато хто нині відчуває дискомфорт, особливо сім’ї, де є маленькі діти та літні люди, але просимо з розумінням поставитися до цієї ситуації. Всі знають, яка сьогодні економічна ситуація в країні, Росія знову підвищила ціну на газ до просто захмарних розмірів. Тому якщо ми нині запустимо котельні, то спалимо більше газу, ніж отримаємо якогось позитивного ефекту. А це в теперішніх умовах є недопустимим.

Вибачте за тимчасові незручності, але давайте спробуємо разом пережити цей складний час і проявляти терпимість один до одного.

Прес-служба  КП «Міськтепловоденергія».