П'ятница, 29 Березня 2024 р.
11 Квітня 2014

ЗА ПЛАНОМ: ДЕРЕВА ПОСАДИТИ, ЛІФТИ ЗАПУСТИТИ, ЛЕБЕДІВ ПОМИРИТИ

Про чистоту, лебедину ворожнечу, заїжджені ліфти та кольорові фонтани йшлося на традиційному комунальному брифінгу, який 8 квітня провів заступник міського голови Сергій БАБІЙ.

НЕЄВРОПЕЙСЬКІ ПІДХОДИ ДО «ВІДБІЛЕННЯ» МІСТА

Максимально причепурити місто до Великодня – ось головне завдання для комунальників на сьогодні. І, судячи зі слів Сергія Віталійовича, цьогоріч це вдається, як ніколи.

– Ми вже майже місяць займаємося весняним прибиранням. Щодня над цим працюють 137 двірників. Кожен знає, що і де робити, тому й результати видно неозброєним оком.

За цей час на наш полігон ТПВ вивезено 405 тракторних причепів сміття. Побілено 3240 дерев, – розповідає головний комунальник міста. – І хоч у Європі такого не роблять, я не уявляю собі непобіленого міста до Великодня.

Засукати рукави та озброїтись мітлами і лопатами Сергій Бабій закликав і кам’янчан. Так, у суботу оголошується загальноміський суботник, а отже, кожен може прибрати бодай клаптик рідного міста. Центральним заходом генерального прибирання буде висаджування дерев.

Окрім того, є ще цікаві пропозиції. Зокрема, молоді люди, які представляють «Правий сектор», не тільки десь воюють, а ще й просять висадити сотню троянд.

Місце для квітучої сотні в пам’ять про Героїв Майдану планують виділити на вул.Соборна, поблизу майдану Відродження.

Ще однією позитивною новиною став незвично ранній старт сезону фонтанів. Зазвичай водограї тішать кам’янчан з 1 травня, але цього року вони вже розпочали свою роботу.

ЛЕБЕДІ ЧУБЛЯТЬСЯ...

А от смуту в місті посіяли ті, від кого й не чекали. Гостинні, на перший погляд, Ромео та Джульєтта влаштували справжній штурм на Лебединому озері, коли до них підселили двох чорних австралійських побратимів. Лебедине перемир’я тривало рівно добу, а потім здійнявся бій. Пернатих розселили по різних озерах. Новопоселенці «переїхали» на нижню водойму, а старожили залишилися на верхній. Розділили й пташине майно: «білим» віддали облюбовану ними літню резиденцію, а «чорним» – зимову.

…А ЛІФТИ ЗНОШУЮТЬСЯ

Складна ситуація і з місцевими ліфтами. Всього їх є 266. Два із них не працюють зовсім, у 65 – день народження був 25 років тому (отже, вони потребують термінового ремонту), а 48 ліфтів уже переступили і цю межу. Тішить те, що цього року на їхній ремонт виділено максимальну суму грошей – 1 млн. 725 тис.грн. Але парадокс у тому, що цих коштів вистачить лише на 23 підйомники. Решта висітиме «на волосині» до кращих часів. Але наші можновладці мають унікальну властивість у всьому шукати позитив.

– У нашому місті є 2 будинки (на вул.Князів Коріатовичів, 76, 78), яким уже понад 20 років, але ще жодного дня в них не працювали ліфти, – заявив Сергій Віталійович. – Саме з них ми й почнемо ремонт. Після цього в Кам’янці не залишиться жодного непрацюючого підйомника.