П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
11 Квітня 2014

МЕР – ЦЕ НЕ ТІЛЬКИ ГОЛОВА, АЛЕ Й РЕФОРМА

Михайло Сімашкевич і заступник Хмельницького міського голови Анатолій Нестерук під час заходу Підвищити енергетичну безпеку України покликаний проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (МЕР). Він допоможе середнім і великим українським містам збільшити ефективність кінцевого споживання енергії та виробництво чистої енергії, а відтак – скоротити споживання природного газу і зменшити викиди парникових газів.

Вчора, 10 квітня, міський голова Михайло Сімашкевич і представники 16 муніципалітетів з різних регіонів України, в тому числі й Хмельницького підписали меморандуми про співпрацю з проектом. 

– Я впевнений, що 17 міст-учасників проекту стануть прикладом для інших муніципалітетів, що допоможе зрештою зменшити залежність України від зовнішніх енергоносіїв, – сказав заступник голови USAID Марк ФЕЙЄРСТЕЙН, який також повідомив, що проект розрахований на 4 роки і має бюджет 13,5 млн. дол. 

Прогнозується, що результатом діяльності проекту має стати економія понад 250 млн. кубометрів природного газу і скорочення до 500 тис. тонн викидів СО2.

Яна МЕЛЬНИЧУК, прес-служба міськради.