П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
18 Квітня 2014

ВЕТЕРАНИ ВИМАГАЮТЬ ПІДСИЛИТИ ПІДГОТОВКУ ЗАХИСНИКІВ

Представники ради міської організації ветеранів розробили конкретні пропозиції з приводу створення умов для професійної підготовки та відбору кадрів у силові структури. Їх вони описали в листі-зверненні до керівництва Міносвіти, Міноборони та прем’єр-міністра України.

«Для того, щоб з честю виконати свій конституційний обов’язок, мало бути патріотом. Необхідно досконало володіти інноваційними технологіями ведення бою, – пишуть голова ради міської організації ветеранів Леонтій РОГАЛЬ і його заступник, освітянин Микола ЯЩУК. – Втім з відомих нам причин держава сьогодні не має достатньої кількості мобілізаційного резерву для поповнення Збройних сил України, Національної гвардії, силових структур МВС».

Зважаючи на це, автори листа пропонують докорінно змінити підхід до предмета «Захист Вітчизни» у школах і професійно-технічних ліцеях. З їхніх слів, у містах на базі ТСОУ, окремих ЗНЗ, військових частин, вишів із військовими кафедрами варто створити центри військової підготовки юнаків за принципом навчально-виробничих комбінатів і привозити юнаків туди на навчання. При цьому варто збалансувати теоретичні заняття, фізичну, вогневу та стройову підготовки. Також ветерани радять у вишах розширити військові кафедри, аби разом зі здобуттям освіти всі юнаки отримали військове звання молодшого лейтенанта запасу, дівчата – спеціальність медичної сестри та військове звання сержанта запасу, а всі випускники медичних вишів III-IV рівнів акредитації – звання лейтенанта медичної служби запасу.

За матеріалами прес-служби ради ветеранів.