П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
18 Квітня 2014

ЦІКАВИВСЯ ЦЕМЕНТОМ, ЗНАЙОМИВСЯ З МЕРОМ

Кам’янеччина новому губернатору припала до душі. Адже не минуло і двох тижнів, як Леонід ПРУС із робочим візитом знову в нас. Цього разу голова краю оглянув місцевого гіганта-промисловця CRH ПАТ «Подільський цемент», а також познайомився та поспілкувався з міським головою Михайлом СІМАШКЕВИЧЕМ.

На оглядинах цементного заводу Леонід ПРУС, Семен ДАРЧУК, Ігор ГАЙПерший об’єкт було обрано невипадково, адже наш цементний завод є одним з найбільших платників податків до бюджетів усіх рівнів на території Хмельницької області. Крім того, підприємство не так давно пережило серйозну модернізацію. Новий завод зменшився за площею, проте примножив свої потужності, перейшов із використання у виробництві дорогоцінного нині газу на вугілля, а також оновився сучасним обладнанням, яке дозволяє очищувати викиди у повітря на 99,9%. За словами голови правління Семена ДАРЧУКА, незважаючи на складну ситуацію в Україні, спаду на виробництві не спостерігається, і підприємство працює на повну потужність, при цьому повністю зберігаючи ринок збуту.

Не такою тривалою, але не менш продуктивною була й зустріч у кабінеті мера. Знайомилися, ділилися досвідом, домовлялися про співпрацю.

– Із губернатором говорили про проблеми, що існують у місті. Зокрема, про пільгові перевезення, проїзд Замковим мостом, – зізнався Михайло Євстафійович. – Обговорювали розширення прав місцевого самоврядування.

Зацікавило губернатора й освоєння коштів Світового банку на модернізацію теплопостачання міста. Поділився міський голова із обласним своєю пропозицією щодо створення будинку-гуртожитку для дітей-сиріт у с.Зіньківці, а також втілення в життя проекту вартістю 5 млн.грн. бальнеологічного курорту на казармах фортеці. Як кажуть, одна голова добре, а дві – краще. Співрозмовники домовилися про подальшу тісну співпрацю.

А от у районі поки що домовлятися немає з ким, бо голову РДА так і не призначили. Жодних прогнозів Леонід Іванович робити не береться, вдруге годуючи журналістів загальними фразами: «Наразі це питання вирішується».