П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
25 Квітня 2014

РЕВОЛЮЦІЯ В ГРОМАДСЬКІЙ РАДІ

Валентина МАГІЛАТ24 квітня Громадська рада міста пережила справжній переворот. Керівник створеної в ній ініціативної групи Віталій БУРБАН провів зібрання в сесійній залі міськради, щоб відродити роботу організації.

На засідання прийшли лише 14 членів ради (близько п’ятої частини від усіх). Віталій Бурбан, враховуючи те, що Громадська рада давно не збиралася і не працювала, запропонував тимчасово позбавити членства всіх, хто не прийшов на збори, але з можливістю повернення до ради, за умови подання відповідної заяви впродовж місяця. Аргументував він це тим, що деякі члени ради самоусунулися від виконання своїх обов’язків, а деякі громадські організації припинили діяльність, тож варто перевірити, хто ще зацікавлений у роботі ради. Більшість підтримала це рішення. Оскільки на збори не з’явився голова Громадської ради Олег ГІЛЬОВСЬКИЙ, присутні обрали тимчасового в.о. голови – члена президії Валентину МАГІЛАТ. Наступні збори вирішили провести 29 травня (початок о 16.00).

Це рішення оскаржувала перший заступник голови Громадської ради Тетяна ОСТАФІЙЧУК, апелюючи тим, що засідання нелегітимне, оскільки немає кворуму, а членів ради не повідомляли про захід.