П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
9 Травня 2014

ВОНИ НЕСУТЬ У НАШ ДІМ ТЕПЛО УЖЕ ПІВСТОЛІТТЯ

Мільярди кубометрів використаного газу, тисячі кілометрів різного виду труб, вишкіл не однієї сотні висококваліфікованих фахівців – усе це лише дещиця результату, якого за 50 років змогла досягти Кам’янець-Подільська філія ПАТ «Хмельницькгаз». Свій півстолітній ювілей люди, кот-рі дарують нам тепло і затишок у домівках, святкували 7 травня не гучно. Через війну в країні їм не до гулянь. Однак стримана, спокійна атмосфера лише прикрасила свято дружнього та згуртованого колективу, відсіявши зайвий пафос і надмірність. Разом згадали, з чого все починалося.

Колектив Кам’янець-Подільської філії ПАТ «Хмельницькгаз» – Ще 1956 року на базі міськводоканалу було створено дільницю зрідженого газу, – завернув у історію колишній директор підприємства Григорій КРОТЮК. – Балони привозили із Чернівців, а по місту ми їх возили кіньми, бо ж техніки ще не було. Та що там, 1964 року, коли на базі дільниці організували підприємство з експлуатації зрідженого газу, колектив складався лише із 16 осіб: 4 – адмінперсоналу, 9 – слюсарів і 3 водії. Нелегко було починати, але в нас усе вийшло.

Сьогодні це потужне підприємство, яке не стоїть на місці і є прикладом величезної професійності.

– За 50 років свого існування наша філія збільшилася в 10 разів. Якщо починали ми із 16 працівників, то сьогодні тут трудяться майже 190 людей. Звичайно, значно збільшилися обсяги робіт, – каже директор Кам’янець-Подільської філії ПАТ «Хмельницькгаз» Яків ГАРШТ. – Наразі ми обслуговуємо 612 км поліетиленового та 1295 км металевого газопроводу. В нас на балансі перебувають 973 км внутрішньодомових газових систем. За нами стотисячне місто, із 35 тисячами абонентів і 66 сіл із 15 тисячами користувачів. За минулий рік нами було використано 111 млн. кубів газу, а за останні 4 місяці транспортували майже 50 млн. кубометрів. Це досить сер-йозні цифри. Якщо їх помножити на 50 років, то матимемо мільярди кубів блакитного палива, яким увесь цей час забезпечувалися жителі нашого краю. Вся ця робота проводиться завдяки нашим прекрасним робітникам, які своєю працею намагаються догодити кожному.

Не забуває про фахівців на вагу золота й керівництво підприємства та міста. Найкращих працівників відзначили грамотами, подяками, нагородами та цінними подарунками.