П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
16 Травня 2014

НА ЦЕМЗАВОДІ Й ГАРНІ ТРАДИЦІЇ ЦЕМЕНТУЮТЬ

Теплими обіймами, щирими привітаннями і чуттєвими піснями про Перемогу напередодні 9 Травня ветеранів зустріло керівництво CRH ПАТ «Подільський цемент».

НА ЦЕМЗАВОДІ Й ГАРНІ  ТРАДИЦІЇ ЦЕМЕНТУЮТЬ    8 травня члени правління промислового гіганта взяли участь у покладанні квітів до меморіального пам’ятника загиблим воїнам у селі Довжок і вшанували учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни, воїнів-інтернаціоналістів уже традиційними урочистостями і святковим концертом у стінах підприємства.

Тут велике свято Перемоги щороку збирає за одним дружнім столом воїнів-афганців, учасників військових дій у Чехословаччині та ветеранів. Нині до їхнього списку входять 27 колишніх співробітників заводу. Вже 20 років поспіль ініціатором такого колективного свята є голова правління CRH ПАТ «Подільський цемент» Семен Дарчук.

– Цю традицію ми підтримуємо щороку, – каже Семен Іванович, – і напередодні 9 Травня всім колективом вшановуємо ветеранів, учасників бойових дій. Напевне, тільки сьогодні більшість українців зрозуміли, що таке війна, що таке незалежність, і якою ціною за них доводиться платити. Тому не втомлюємося дякувати ветеранам, які працювали на нашому заводі за їхній подвиг. Шкода тільки, що з кожним роком за столами, які ми для них накриваємо, з’являється все більше вільних місць.

Підтримали голову й ірландські партнери, зокрема, один із членів правління Джон Мадден. Уже другий рік поспіль він святкує наш День Перемоги і радо дотримується патріотичної традиції колективу. Має завод і власну первинну ветеранську організацію, яку очолює Володимир Лавренюк. Також долею ветеранів опікуються профком «Подільського цементу» на чолі з Олександром Маковським і сестра милосердя Людмила Матвійчук.

– У зв’язку з хворобою, багато наших ветеранів цього року не змогли прийти на урочистості, – пояснює Людмила Вікторівна, – але ми відвідали їх удома і привітали. Щомісяця керівництво заводу надає їм матеріальну допомогу на лікування та харчування, вітає з усіма святами й завжди радує приємними подарунками. Дбаємо ми і про інвалідів та пенсіонерів, які працювали на підприємстві.

Семен Дарчук (праворуч) вітає ветеранівПреміями в тисячу гривень колишніх співробітників нагородили і з нагоди святкування Дня Перемоги. Щирі слова подяки ветеранам і привітання зі святом супроводжував задушевний концерт. Розчуливши їх патріотичними піснями, насамкінець підняли настрій жартами від дуету переможців комедійного телешоу «Розсміши коміка».

Гарну традицію вітати учасників бойових дій керівництво CRH ПАТ «Подільський цемент» обіцяє підтримувати й надалі, адже кошторис, який щороку затверджує правління підприємства, оптимістично зростає. От тільки, як каже Семен Дарчук, на жаль, з кожним роком меншає кількість ветеранів, яких зі сльозами на очах на заводі звикли вітати з великим святом Перемоги.