П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
16 Травня 2014

МІНОБОРОНИ ПЕРЕДУМАЛО?

У «ПОДОЛЯНИНІ» від 1 травня повідомлялося, що Міноборони донесло до наших депутатів свій невтішний вердикт щодо відновлення військового інституту в Кам’янці. Тоді департамент військової освіти МОУ зазначив, що «сьогодні відновлення факультету військової підготовки К-ПНУ є економічно обтяжливим і недоцільним».

Але, як з’ясувалося, в Міноборони думки щодо Кам’янця розділилися. Під час засідання сесії міськради 12 травня було зачитано ще один лист – тепер від начальника Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України генерал-майора Миколи Кравчука, де сказано:

«У Міністерстві оборони України та Генеральному штабі ЗСУ триває робота з розроблення Державної програми розвитку Збройних сил України, в якій, зокрема, визначаються погляди на розвиток системи інженерного забезпечення. Під час цієї роботи розглядаються варіанти створення на базі існуючих військових частин і навчально-матеріальної бази Кам’янець-Подільського гарнізону – Центру інженерного забезпечення або інженерної бригади (у складі навчальних і бойових підрозділів), які будуть мати змогу як виконувати бойові завдання інженерного забезпечення, так і проводити підготовку відповідних фахівців».

Також на сесії стало відомо про можливий візит до Кам’янця в.о. міністра оборони Михайла КОВАЛЯ.