Середа, 24 Квітня 2024 р.
23 Травня 2014

ЩО НЕ ЗГОРІЛО НА МАЙДАНІ, ПРИКРАСИТЬ КАМ’ЯНЕЦЬ

20 травня випускний відсвяткували слухачі Факультету муніципального управління. В сесійному залі міськради сертифікати, що засвідчують успішне завершення двомісячного навчання, їм вручили заступник міського голови Василь СУКАЧ, радник мера Володимир ХМЕЛЮК і директор департаменту гуманітарної політики Альона КУЗЕМА.

Хенд-мейдові лебеді зі зношених покришокТрадиційно тут визначили і найкращі розроблені студентами проекти, які припали до душі міському голові Михайлу СІМАШКЕВИЧУ. Авторів відзначили дипломами, грошовими преміями і безцінною перспективою втілити їхні креативні ідеї в життя. 

Захищених проектів у молоді було більше як десяток, втім перемогу зрештою вдалося вирвати тільки трьом. «Бронзу» здобув проект «Відкрита бібліотека», що передбачає створення міні-бібліомайданчиків на відкритому повітрі, для прикладу, зупинках громадського транспорту. Його авторами стали одразу п’ятеро студентів ФМУ. Друге місце поділили Ангеліна ЄФИМЕНКО і Євген КОЛЄНКОВ, які паралельно працювали над проектами бронзового пам’ятника повітряній кулі до 230-річчя повітроплавання в Україні.

А от пальму першості виборов трендовий символ єврореволюції. Автомобільні шини учасник гуртка «Фантазія» коледжу ПДАТУ Руслан КРУЧ вирішив перетворити на «Шини майбутнього». Їх студент, втім, пропонує використовувати не для будівництва барикад, а як декор міського ландшафту. Вже незабаром хенд-мейдові лебеді зі зношених покришок складуть компанію своїм живим прототипам на Лебединому озері. Всі необхідні для їхнього виготовлення матеріали студентам надасть департамент ЖКГ.