П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
30 Травня 2014

ПЕРШИЙ КРОК ДО СТАБІЛІЗАЦІЇ ЗРОБЛЕНО!

25 травня український народ продемонстрував своє вміння консолідуватися перед спільною загрозою. Ми не лише зуміли провести чесні, прозорі, демократичні вибори, а вкотре спромоглись довести всьому світу силу української нації, наш незламний дух. Українська держава отримала легітимного Президента, а вибори в один тур дають велику надію на якнайшвидшу стабілізацію ситуації в державі.

Переконаний, що в тій складній ситуації, в якій ми опинилися, кандидатура Петра ПОРОШЕНКА є найбільш вдалою. Адже тоді, коли частину нашої території окуповано, в суспільстві намагаються розгорнути громадянську війну, його дипломатичні здібності та управлінський досвід є вкрай необхідними Україні. Лідера виборчої гонки добре знають як на Заході, так і в Росії, він чудово вміє вести переговори та відстоювати державні інтереси. За результатами виборів видно, що Петро Олексійович вміє чути всі регіони країни, а тому повинен змогти стати тим антикризовим менеджером, якого так потребує сьогодні наш народ. З’являється надія, що Петро Порошенко не зрадить довіри громадян.

Українці зробили свій вибір, а тому закликаю тепер усі політичні сили та кандидатів у Президенти відмовитись від усіляких політичних спекуляцій і реваншистських настроїв. Сьогодні вже немає переможців і переможених, є виключно інтереси українського народу. Настав час, коли замість політиків повинні прийти державні діячі, згуртуватись навколо ідеї сильної, демократичної, розвинутої, єдиної та неподільної України. Не можна повторювати помилок історії та ділитись за ідеологічними переконаннями чи партійними прапорами, бо це шлях в нікуди. Нині необхідно об’єднатись, щоб дати відсіч путінській агресії, навчити Кремль поважати вибір українців, наш суверенітет і територіальну цілісність.

На жаль, ми знову відчули біль втрати співвітчизників, які боронили українську землю, побачили ситуацію, коли частина співвітчизників на сході та в Криму не мала можливості проголосувати. І цього більше не повинно повторитись! А тому попереду ще дуже багато складної та важливої роботи із врегулювання ситуації.

Слава Україні!

З повагою, народний депутат України Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО.